De stichting

De Stichting Kidz Active is opgericht door Yvonne van Aalten-Hermans, Patricia Ragbourn-van Aalten, Daniëlle van Aalten, Mary Brand, Chantal Brand en Manon Lagendijk-Brand in samenwerking met Hassan Frank Yakubu en Habiba Yakubu Mavis (beiden woonachtig in Ghana).

De oprichtingsacte is getekend op 2 december 2004 bij de notaris en is ingeschreven bij de de Kamer van Koophandel.
Het K.v.K. nummer is: 24369927 en in Ghana staan we ingeschreven onder nummer CA-G.17,379

Stichting Kidz Active is ook in Ghana geregistreerd bij de notaris als zijnde Kidz Active Foundation.

VOOR GEGEVENS VAN DE "STICHTING KIDZ ACTIVE FOUNDATION" ZOALS VEREIST DOOR DE BELASTINGDIENST , KLIK HIER......

De stichting in Ghana

Noord Ghana is het armste deel van Ghana, waarvan Tamale de hoofdstad is die zo'n 500.000 inwoners telt. De scholingsgraad is er laag, het gevolg daarvan is dat het analfabetisme er relatief hoog is en het aantal mensen dat engels spreekt beperkt is.

Vooral de kinderen uit de omliggende dorpjes gaan meestal niet naar school omdat er geen geld voor scholing is.

Vaak is ook de reden dat de kinderen op hun jongere zusjes of broertjes moeten passen of op het land moeten werken. De ouders weten vaak niet hoe belangrijk scholing is.

Kidz Active heeft, met behulp van donateurs, vrijwilligers en autochtone leerkrachten een school gebouwd en opgestart.

De aangekochte grond voor de school staat op naam van Stichting Kidz Active. Deze grond staat geregistreerd bij Dagbon lands allocation of land of Tamale.

De bouw van de school is goed gekeurd door de G.E.S. (Ghaneese Education Service) wat inhoud dat in de toekomst de salarissen van de leerkrachten door de staat kunnen worden betaald.

De school is voor de kansarme kinderen uit dorpjes rondom Tamale, en kan zo'n 500 kinderen plaatsen. Er wordt les gegeven in kleinere klassen dan in Ghana normaal is.

Bij ons is dat tussen de 40 en 44 kinderen. Normaal is dat 80 kinderen. Wij willen dat er aan kleine groepjes lesgegeven wordt, zodat de kids verantwoord onderwijs krijgen.

Vooral de engelse taal is erg belangrijk, waardoor de kans op werk in de toekomst vergroot wordt. Ook willen we dat er computerles, hygiëne en voorlichting gegeven wordt. Op deze school willen we dat de kinderen zich thuis kunnen voelen.

Verder heeft de stichting Kidz Active zich o.a. ingezet voor het renoveren van een weeshuis, het geven van microkredieten aan vrouwen om een eigen bestaan op te bouwen, het ondersteunen van invaliden, een lokale bibliotheek en nog enkele doelgerichte projeten.

Kijk hiervoor verder onder "projecten".