Hallo allemaal,

Op woensdag 1 februari 2006 zijn Agnes Langen , onderwijzeres op de basis school JF Kennedy, zuidendijk te Dordrecht en Yvonne ( Kidz Active)
samen naar de COS.zhz geweest om daar te kijken of er leuke en leerzame voorwerpen c.q. artikelen, boeken, etc.te vinden zijn.

Samen gaan we een Ghanese week op school voorbereiden.

We bespreken , leskisten en tassen met stof en muziek uit Afrika ( Ghana) voor donderdag 23 februari, dan gaat Agnes alles ophalen.

Vrijdag 24 februari hebben Agnes en Yvonne weer een afspraak, dan gaan we het klaslokaal van Agnes( JF Kennedy school )in Afrikaanse sferen omtoveren, bijgestaan met hulp van Marian, ook een onderwijzeres, die vrijdags Agnes haar klas heeft.

Met zijn drieën zijn we de hele middag aan het timmeren en ophangen en leuke dingen verzinnen, om de sfeer zo Afrikaans (Ghanees) mogelijk te maken.
Aan het einde van de dag , gaan we met een prettig gevoel naar huis, dit moeten de kinderen wel héél leuk vinden.

Deze vrijdag is voor de kinderen de laatste dag van hun vakantie, dus op maandag de 27 februari, zullen ze deze Afrikaanse ( Ghanese) klas voor het eerst zien. SPANNEND HOOR.

Groetjes Yvonne

Hallo allemaal daar zijn we weer,

Met het vervolg, van de Ghanese dagen op de JF Kennedy school.
s`Maandags waren de kinderen allemaal blij verrast, zo dat was wel erg gaaf, zelfs een Ghanese hut is er, met een echte kookhoek, met hout en een schaal om te koken, er zijn Ghanese lappen stof en een mooie bruine babypop zodat we op Afrikaanse wijze de baby'tjes op de rug kunnen binden.

Twee kindertjes zijn bij juffrouw Agnes thuis geweest en hebben samen met haar , foto`s van onze website gehaald ( stichting Kidz Active ) deze op karton geplakt en daar hele mooie tekeningen omheen gemaakt , het leuke is dat ik deze, als ik er donderdags de educatieve middag verzorg, prachtige werkstukken geschonken krijg voor Kidz Active op kantoor.

Ook hebben de kinderen allemaal hutjes van klei gemaakt, om na te bootsen hoe een hutje in Ghana eruit ziet, hier gaan de kinderen van de week nog rieten dakjes opmaken.

Op donderdag 2 maart zal ik ( Yvonne) een educatieve Ghana les verzorgen op de JF.Kennedyschool.

En zo kom ik dus donderdagmiddag om 12.30 uur aan , in een klas die verwachtingsvol naar me kijkt.
Ik heb alle foto`s van de muur uit ons kantoor meegenomen, dat was een schot in de roos.
Met een foto in mijn hand , vertel ik de kinderen over het leven in Ghana, over de kinderen die ook graag naar school willen , maar niet kunnen, over het eenzijdige voedsel geen groente en fruit , helemaal geen vitamientjes, over geen snoepjes en geen speelgoed, maar wel gelukkig zijn en veel lachen en toch tevreden zijn.
Veel met elkaar spelen, maar ook vaak al jong werken, helpen op het land of op broertjes en zusjes passen.
Er wordt echt geluisterd, héél veel vragen gesteld, kortom het is geweldig leuk.
Er wordt echt nagedacht, geweldig.

Na het speelkwartier, gaan we nog even verder en dan worden er spelletjes gespeeld, ik heb een damspel gemaakt, op papier de damvakken getekend ( met dank aan Daniëlle van A) en de witte damstenen vervangen door witte kiezelsteentjes ( met dank aan Chantal) en de zwarte damstenen vervangen door noten, zo kan dus ieder kind in deze wereld ook een damspel maken en spelen.

Juffrouw Agnes schenk ik een verjaardag kalender van Kidz Active, die we zelf hebben ontworpen, met foto`s van witte en zwarte kindertjes.
Zodat alle kindjes in de klas hun verjaardag op de kalender kunnen zetten.
Ook krijgt juffrouw Agnes een van onze zelfontworpen place-mats als bureau onderlegger, die ook meteen een plaatsje van d`r krijgt.

Dan nog onze prachtige poster op het raam, van ons mooie zwarte meisje ( ik wil later Juf worden)en alle kindertjes een foldertje om mee naar huis te nemen, om aan alle Pappa`s en Mamma`s te laten zien.

Kortom Juffrouw Agnes bedankt, dat je mij en daarmee Kidz Active hebt uitgenodigd op je school en bij jou in de klas.
Met heel veel dank van Yvonne.

Op dinsdag 14 maart is de stichting Kidz Active weer actief op de JF.Kennedy school, aangezien er dan een markt is met stands van vele landen waar wij Kidz Active één kraam van zullen bemannen.
Wij staan die dag met kettinkjes uit Ghana en rugzakken, onze kalenders en de place-mats en uiteraard met info.
Ook hebben we onze prachtige foto`s uit Ghana te koop.
Op hout of zo, alleen de foto.

Groetjes Yvonne.zie hier onder de foto's van de kinderen