ACTIES 2015


Wij begroeten weer een nieuwe maandelijkse donateur. De familie Rutten (DineLies, Wim, Lara en Tessa) hebben via Ghana Active in Augustus een rondreis gemaakt door Ghana en ook vrijwilligerswerk gedaan op de Kidz Active school. Voor het bedrag dat zij per maand betalen kan er weer een kind naar school inclusief een uniform, schoolboeken en elke dag een warme maaltijd.

Kidz Active medewerkster Mary bezocht Fysioooo locatie Amstelwijck in Dordrecht. Tijdens een gesprek kwam Kidz Active ter sprake. De behandelend therapeut was danig onder de indruk van het verhaal van Mary en schonk spontaan € 100,-

Iris van Hoogstraten en Anneke Bronsgeest vertrekken eind januari als vrijwilligers naar Tamele.
Anneke gaat op de Kidz Active school werken en Iris gaat de microkredieten begeleiden. Hiervoor werd zij op het kantoor van Kidz Active ingewerkt door Rianne.

Op 12 december 2015 was er weer een deelnamedag voor alle vrijwilligers die in de komende maanden naar Ghana vertrekken om vrijwilligerswerk te doen op o.a.Kidz Active projecten. In het nieuwe kantoor van Vrijwillig Wereldwijd aan de Toulonselaan in Dordrecht werden 14 vrijwilligers met aanhang verwelkomd door Yvonne, Katinka, Mary en John.
Met ondersteuning van een film, een PowerPoint presentatie en de ervaringen van Sandra van der Ven, besprak Yvonne uitgebreid het vrijwilligerswerk in Ghana.


Verbandmiddelen voor de EHBO-post op de school.
Op 13 november hebben wij 2 dozen met spullen naar Tamale gestuurd.
Op 24 november werden de dozen door Sylvester van het postkantoor opgehaald.
De inhoud was o.a. diverse verbandmiddelen zoals brandwonden bandages, mitellas, snelverbanden, kompressen met ontsmettingszalf, scharen, pincetten, ontsmettingsvloeistof, veel soorten pleisters, Kidz Active flyers, projectenboekjes en schoolcertificaten voor de vrijwilligers.
Sylvester was juist op tijd want de postemployees wilden net hun huisapotheek aanvullen.


In 2016 zullen de eerste leerlingen van de Kidz Active school hun diploma halen. Zij hebben dan 6 klassen Primary school (lagere school) en 3 klassen Junior High School (middelbaar onderwijs) doorlopen. Sommige van hen zijn in 2006 begonnen in de kleuterklas van Madam Victoria.
Wij zijn trots met dit behaalde resultaat na 11 jaar hard werken.


Voordat Tessa van Amerongen in 2015 naar Ghana ging, heeft ze een presentatie over de Kidz Active Foundation gehouden voor de oudervereniging op haar op school (Stedelijk Gymnasium Leeuwarden), .
Van de oudervereniging heeft Tessa toen € 500,-  meegekregen om in Ghana te besteden.
Inmiddels is Tessa weer terug in Nederland en heeft besloten dat hiervan
€ 200 daar waar nodig voor de Kidz Active school is te besteden, en, omdat Tessa zelf op de EHBO-post van de Kidz Active school heeft gewerkt, mag er  € 150,- voor de EHBO-post worden besteed .
De overgebleven € 150,- gaat naar het project Judah Mahama, wat geen project van Kidz Active is, maar waar Kidz Active zelf ook vaak aan doneert. Dit geld zal door Yvonne worden overhandigd aan John Mahama, als zij in Ghana is, hopelijk in februari 2016.


Na een oproep van Kidz Active op Face Book voor verbandmiddelen en desinfectie middelen waaronder  Betadine, hebben we echt een paar mooi gevulde dozen mogen ontvangen, waarvan er twee goed gevuld inmiddels al onderweg zijn naar Malshegu in Ghana.
We mochten de inhoud van deze twee dozen ontvangen van Kim de Rooij en Lizette  Boers, een  doos van  Kathinka Jelier-van Dijk ,  en een volle tas namens  Internos.
Daarnaast heeft Irene Bakker (vaste donateur Kidz Active) voor één doos de verzendkosten van € 60,- voor haar rekening genomen.
Van Anke Raukema-Krosse (vaste donateur van Kidz Active) hebben we een doos kinderspeelgoed mogen ontvangen. SUPER BEDANKT ALLEMAAL, de EHBO-POST op onze school in Malshegu is er super blij mee.


  Kijk hier op onze speciale pagina naar de satellietfoto's van de school vanaf 2006.

Nieuws in oktober 2015
Als verjaardagscadeau vroeg Mary om geld te storten op de rekening van Kidz Active.
Het resultaat. was € 50,-


Stukje in het Algemeen Dagblad (editie drechtsteden) over Kidz Active. Lees hier verder.......

Als blijk van waardering voor het werk van Kidz Active stortte MMIN € 500,-

KROEGPRAAT:
Tijdens een avondje stappen sprak Manon Lagendijk iemand met een goed hart voor Kidz Active. Hij gaf € 100,-

Wij zijn erg blij dat, op aangeven van Berber en Tessa van Amerongen, Soroptimist Friesland Noord € 500,- heeft gedoneerd.
Soroptimisten staan voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes overal in de wereld, zodat zij in staat zijn om op autonome en authentieke wijze een bijdrage te leveren aan de samenleving.
Het geld is gebruikt om een gedeelte van de nieuwe schoolbanken voor klas 1 van Kidz Active Junior Highschool te betalen. Berber en dochter Tessa deden in juni en juli 2015 via Vrijwillig Wereldwijd, vrijwilligerswerk op de Kidz Active School in Malshegu.


Deze zomer deed Stefanie van Berkel gedurende 2 weken het vakantieproject op de Kidz Active School.
Zij zorgde ervoor dat de boeken van alle klassen waar nodig werden aangevuld en kocht rijst voor de kinderen. Voor het sport en spel project op de school, liet zij basketbalkorven maken.
                   


Lizette en Hanno maakten met zoon Nick via Ghana Active een rondreis en werkten 1 week op de Kidz Active school. Zij bezochten hun dochter Kim die via Vrijwillig Wereldwijd vrijwilligerswerk doet.
Lizette, Hanno en Nick doneerden via Ghana Active € 150,- Ook zorgden zij en dochter Kim ervoor dat twee schoolteams voetbalshirts kregen en er verbandmiddelen kwamen voor de EHBO post van de Kidz Active school.
           


Zaterdag 29 augustus 2015, was er weer een deelnemers dag van Vrijwillig Wereldwijd, in het kantoor van Vrijwillig Wereldwijd te Dordrecht. Voor alle vrijwilligers die in dezelfde periode naar Ghana gaan.
Het Kidz Active Team was er bijna in z`n geheel bij ter assistentie, John , Mary, Gonneke, Katinka en Yvonne, en dit keer als speciale gast Mister John Mahama uit Tamale, Ghana, oprichter van het Judah Mahama project in Tamale en Kumasi.

Ook dank aan onze "oud" vrijwilligsters Loes, Aniek en Els die erbij aanwezig waren, en uiteraard dank aan Kim net terug uit Ghana die een presentatie hield samen met haar broer Nick. Nick en zijn ouders hebben een rondreis door Ghana gemaakt met Ghana Active, en daarna dochter en zusje Kim opgezocht. Al met al was het weer een drukke maar gezellige en informatieve dag. Dank aan allen die deze dag aanwezig waren.


In augustus maakten Wim en Dinelies Rutten met hun dochters Lara en Tessa via Ghana Active een rondreis door Ghana. Zij deden vrijwilligerswerk op de Kidz Active School en doneerden hiervoor GHC 700,-


Op de foto staand v.l.nr: Sylvester,Tessa, Kok Bob, Lara, Dinelies en Hassan.
Op de voorgrond Wim, Yussif en Bash.


Op 24 augustus 2015 is Katinka Linnert officieel toegetreden tot het bestuur van de Kidz Active Foundation.
Haar functie binnen het bestuur is penningmeester. Zij zal zich hoofdzakelijk bezighouden met de boekhouding. Kijk hier.... voor meer informatie over Katinka.


 

 

 

De 10 jongeren die vanaf 25 Juli via Vrijwillig Wereldwijd een rondreis van 2 weken door Ghana maakten hebben op de Kidz Active school o.a. leuke muurschilderingen in de nieuwe klaslokalen en op buitenmuren geschilderd.


Freek Verrecas heeft in Ghana een filmimpressie gemaakt van de
Kidz Active school.
Kijk hier naar het filmpje.

Ook in de vakantie is het Ghana Active team actief. Op 23 juli maakte het team o.a. kennis met Katinka Linnert die het team komt versterken. Zij zal de boekhoudtaken op zich nemen die eerder door Leny Dokman werden behartigd.
(v.l.n.r.) Staand: Gonneke en Rianne. Zittend: Katinka, Mary, Yvonne en John.

Op 12 juli vierde Kidz Active het 10 jarig bestaan (eigenlijk 10½ jaar). Rianne en Louis hadden hiervoor hun tuin ter beschikking gesteld. Medewerkers (vrijwilligers), oud vrijwilligers en aanhang waren naar Klaaswaal gekomen om deze bijzondere gebeurtenis te vieren. Helaas konden niet alle genodigden aanwezig zijn.
Iedereen had wat te eten of te drinken meegebracht. Kijk hier voor de beelden.


De neefjes Tijn en Julius gaan in augustus via een jongerenreis van Vrijwillig Wereldwijd, vrijwilligerswerk doen op Kidz Active projecten. De enthousiaste opa en oma van de twee schonken spontaan € 25,-

Moeder en dochter vertrekken 20 juni naar Ghana. Berber (2 weken) en Tessa (4 weken) gaan naar Tamale, waar Berber op het FirstAid project gaat meehelpen en Tessa op de Kidz Active school in combinatie met De EHBO-post. Ze hebben veel spullen verzameld voor Ghana. Ook hebben zij € 1.000,- opgehaald voor de Kidz Active Foundation.

Jose de Groot heeft 2 apotheken in Udenhout benaderd om verbandmiddelen te leveren voor de EHBO post op de KA school. Apotheek Mediq en Apotheek St. Felix leverden spontaan enkele dozen met verbandmiddelen en eilandpleisters. De inhoud van de dozen is al volop in gebruik op de school.

Aannemer Big Daddy is al een heel eind met het vervangen van alle open klaslokaalramen door lamellenglas. De ramen aan de buitenkant van de lokalen waren voorzien van luiken maar door achterstallig onderhoud en de soms barre weersomstandigheden was er niet één luik dat nog dicht kon. Bij een fikse regenbui moesten de kinderen naar één kant van het lokaal verhuizen. Een gedeelte van de € 5.000,- die de Dr. Hofstee Stichting eind vorig jaar ter beschikking stelde om extra wc`s te bouwen, konden we gebruiken om de 18 bestaande raamkozijnen en luiken te vervangen door afsluitbare lamellenglazen ramen met muskietengaas.


Op 25 juli 2015 start er weer een rondreis voor jongeren die Vrijwillig Wereldwijd heeft georganiseerd.
Gedurende de 2 weken durende rondreis zullen de 10 jongens en meisjes o.a. vrijwilligerswerk doen op de K.A. school en in de bibliotheek Kpalsi.
Deelneemster Laura Hofstede heeft door de verkoop van aardbeien € 35,- kunnen doneren.
De ouders van Tijn de Hek schonken € 35,-

Op de foto de 10 deelnemers
en begeleiders Eefje en Bram. 


Freek Verrecas werkt op dit moment op de Kidz Active school. Hij verhelpt achterstallig onderhoud en plaatste o.a. een extra drinkwatertank voor de schoolkinderen die Marthe Peeters begin dit jaar aan de school geschonken heeft. Omdat ook de fundatie van de bestaande watertank van de keuken was aangetast, heeft hij 2 nieuwe zware gewapende betonnen fundaties gemaakt.


Op zaterdag 13 juni was er weer een deelnamedag voor vrijwilligers die in de maanden juli en augustus via Vrijwillig Wereldwijd op projecten van Kidz Active gaan werken. Zo`n 14 vrijwilligers met aanhang, 2 families die een rondreis gaan maken via Ghana Active en 4 ex-vrijwilligers waren aanwezig.
2 Belgische vrijwilligsters, Laura Goemaere en Sara Viaene, hadden 8 dozen met verbandmiddelen meegebracht voor de EHBO post van de school en andere projecten. Ex-vrijwilligster Loes Boons vertelde over haar ervaringen van bijna 8 maanden in Tamale.


Het KIDZ ACTIVE team bedankt Lenie Dokman hartelijk voor de vele jaren die zij tot het team heeft behoort.

De belangrijkste taak die Lenie binnen de stichting had was de boekhouding,
Dit heeft zij vele jaren vol toewijding gedaan.

Wij, Yvonne, Mary, John, Rianne en Gonneke vinden het jammer dat Lenie het Kidz Active team heeft verlaten.

60 jaar worden, een feest geven, aan de gasten vragen om geld aan Kidz Active te doneren en uitkomen op een eindbedrag van € 1.800,-

Dat deed een goede vriend van Kidz Active.
GEWELDIG. BEDANKT.

We hebben weer een nieuwe sponsor.
Cynthia Brand
heeft Lazarus financieel geadopteerd.
Van het sponsorgeld dat Cynthia betaald kan Lazarus de komende jaren naar school en krijgt hij zijn dagelijkse maaltijd.

 Marloes Raaijmakers heeft voor haar afstudeeropdracht van de opleiding sport en beweging  een sponsorloop georganiseerd met leerlingen van groep 5 en 6 van de Olof Palme school in Drunen. Binnen dit project heeft zij met veel enthousiasme gastlessen gegeven aan 125 leerlingen . Hierbij kreeg zij hulp van oud vrijwilligster Loes Boons die een half jaar werkzaam was op de Kidz Active School in Ghana. Het project stond in het teken van duurzaamheid en water. Deze “waterloop” werd een groot succes.  De zeer betrokken kinderen werden geschminkt en waren gekleed in de kleuren van de Ghanese vlag. Tijdens de voorjaarsmarkt van de school werd de cheque uitgereikt aan Gonneke Heiligers van het K.A. team . De geweldige opbrengst van € 2.040,34 zal worden besteed aan de bouw of uitbreiding  van de toiletgroep van de school.


Koninklijke Utermöhlen NV, nationaal en internationaal bekend door het uitvinden van het snelverband, heeft voor de EHBO post van de school een aantal dozen snelverband beschikbaar gesteld. Jan Boeijink, Rayonmanager Midden/Zuid- Nederland, heeft de moeite genomen de verbandmiddelen te bezorgen bij Gonneke Heiligers, een van de team leden van Stichting Kidz Active. Uiteraard zijn wij en de kinderen van de school, Koninklijke Utermöhlen zeer erkentelijk.


Hotske van Roekel, een van onze eerste vrijwilligers heeft alweer een donatie gedaan.
Kidz Active zal de € 250,-  gebruiken voor de maaltijden van de schoolkinderen en de salarissen van de leraren.


Lisanne Mol en Stephan Diphoorn hebben via Ghana Active in mei 2015 een rondreis gemaakt. Zij doneerden € 100,- op rekening van Kidz Active. Zij hebben o.a. op de school gewerkt. Na terugkomst in Accra ging Stephan terug naar Nederland en ging Lisanne vrijwilligerswerk doen in de buurt van Accra.

Wij verwelkomen Patricia Ragbourn-van Aalten en Daan Ragbourn als vaste donateurs. Zij hebben een kind genaamd Patricia uit de compound van Sylvester geadopteerd. Hoewel kleine Patricia nog niet op de Kidz Active school zit, ondersteunen Patricia en Daan alvast het gezin met een bijdrage. Vrijwillig Wereldwijd, het bedrijf van Daan en Patricia, stuurde al honderden vrijwilligers naar Ghana.

Perla van den Berk heeft in de maand mei als vrijwilligster de micro kredieten begeleid.
Ook heeft ze gewerkt in de bibliotheek van Kpalsi.
Zij merkte dat veel kinderen daar graag onderricht krijgen. Ze heeft daarom dit "White-Board" voor het lesgeven gekocht.

Mei 2015. We zijn super blij met de donatie van Mandy van de Kerkhof, Mandy heeft samen met Sylvester veel schoolboeken  gekocht voor de Kidz Active school.
 


Ook dit jaar zijn er weer de jaarlijkse examens op de Kidz Active school afgenomen.
Dit is altijd veel werk voor onze vrijwilligers.

Dit jaar waren het Harm, Iris, Mandy, Josien en Sandra die alle examenopgaven uitwerkten.


                  
Tijdens de bouw van het nieuwe computerlokaal (op de foto: inrichting in uitvoering), is het oude computerlokaal in 2 delen gesplitst. In één deel is de EHBO post gevestigd die geheel is ingericht door Hadewijch, en in het andere deel een nieuw kantoor voor Sylvester. Hier kan hij o.a. ongestoord de ouders (c.a. 200) van leerlingen maandelijks ontvangen om te proberen het schoolgeld van GHC 6,- (€ 1,50) per maand te innen.

Koningsdag 2015 in Ghana
Drie vrijwilligsters die via Vrijwillig Wereldwijd naar Ghana zijn gegaan hebben koningsdag op geheel eigen wijze gevierd.
Zij maakten samen met kinderen uit de buurt van de Kidz Active school, kroontjes en dansten gezellig op het schoolplein.
Een heel leuk initiatief van Sandra, Mandy en Josien.

Fabienne Vansteenkiste en Werner Verstraete hebben in april tijdens een rondreis, georganiseerd door Ghana Active, ook vrijwilligerswerk verricht op de KA school. Zij doneerden via Ghana Active
 GHC. 400,- voor de school. Fabienne heeft eind 2013 via Vrijwillig Wereldwijd, vrijwilligerswerk gedaan bij het Judah Mahama Vocational Centre.

Een anonieme donateur heeft € 1.600,-  gedoneerd. Hiervan is een gedeelte gebruikt om computers, beeldschermen en toetsenborden voor het nieuwe computerlokaal te kopen.
Van dit geld zullen ook de benodigde stoelen en tafels bij de timmerman worden gemaakt.
€ 300,- is gebruikt om het dak van de nieuwe computerruimte te verlengen waardoor een soort veranda is ontstaan en de deur en ramen vrijblijven van regen en zon.


Tijdens haar bezoek aan Ghana heeft Yvonne weer de gebruikelijke bespreking gehad met de gastouders van de vrijwilligers. Zo werd o.a. gesproken over eten, veiligheid, slaapcomfort, betalingen etc.
Ook bezocht Yvonne de maandelijkse "Payday" van een groep vrouwen die met een microkrediet van Kidz Active werken.


Marthe Peeters, die in de eerste 3 maanden van 2015, op het project van de  micro-kredieten voor Kidz Active heeft gewerkt en ook in de bibliotheek, kwam in gesprek met Sylvester tijdens een bezoek aan onze school erachter, dat er heel hard een nieuwe watertank nodig is voor drinkwater voor de kinderen.
Marthe heeft de familie in Nederland gevraagd of ze wilden doneren voor een watertank voor de school.
En wat geweldig!!, er is spontaan € 500,- gedoneerd.
Voor dat bedrag zijn Marthe en haar man Henk met Sylvester de tank gaan uitzoeken en wezen kopen.
In mei, zal Freek, een van de vrijwilligers van Kidz Active, die voor ons onderhoud aan de school gaat doen, zich o.a. gaan bezighouden met het plaatsen van deze tank. Marthe, Henk en Familie, super bedankt.


Het computerlokaal is voltooid. Hieronder een overzicht van alle gulle gevers voor dit project.

Anubis Care BVBA
Jan en Franca Stoof
Anoniem
M.Jansens en J.Jansens-Pruijn
Ab en Hadewijch

Caapilli Management B.V. Fam. Krauss
Joore N.V.
Hawee Bouw B.V. Gwen en Hans
H.Strobl
Mevr. Heijn-Everwijn lange
Totaal:

€      200,-
€      200,-
€      500,-
€        75,-
€   4.225,-
€      500,-
€      100,-
€      700,-
€    1.000,-
€    2.500,-
€   10.000,-

Freek Verrecas gaat op verzoek van Kidz Active onderhoudswerkzaamheden verrichten op de school.
Hij gaat in de periode van 8 mei tot 29 juli.
Eind 2012 en begin 2013 heeft Freek ook al veel werk op de school verricht. Freek is net terug van een zonnepanelen project in Togo.


Van 14 maart tot 3 april zijn Yvonne en Hadewijch in Ghana geweest.
Zij hebben de bouw van het nieuwe computerlokaal begeleid en een EHBO post op de school ingericht.
De twee kanjers werden op schiphol uitgezwaaid door Ab met de kinderen en John .
Lees hier hun verhalen........................


De bouw van het nieuwe computerlokaal is in volle gang. De aannemer "Big Daddy" is eind februari begonnen met het maken van de "blocks" en het graven van de gleuven voor de fundatie.
In de eerste week van maart is de fundatie gemetseld en gravel gestort en aangetrild. Tevens zijn de muren tot op 1½ meter hoogte gemetseld.
Half maart zijn de raamkozijnen geplaatst en wordt de laatste hand gelegd aan het opmetselen van de muren.
Op 19 maart zijn de dakspanten gemonteerd en is het hoogste punt bereikt. In het laatste gedeelte van maart is het golfplaten dak gemonteerd. Let op de extra zon/regen luifel boven de ingang van het lokaal,
In de derde week van maart is begonnen met het herinrichten van het oude computerlokaal.
Hier worden een EHBO post en een kantoorruimte voor de schoolmanager Sylvester ingericht.

            
 

Er zijn diverse mensen bezig om de EHBO post op de Kidz Active school succesvol te maken.
Caapilli Management, advisering op het gebied van management en bedrijfsvoering, uit Haaren (NB) doneerde € 500,- voor de bouw van het computerlokaal en het inrichten van de EHBO post.
Alle collega`s van het www.vaccinatiecentrum.nl hebben voor veel spullen voor de EHBO post gezorgd. Zij moeten ook extra zeilen bijzetten als Hadewijch naar Ghana gaat. Speciale dank gaat uit naar Carla.
JOORE NV, accountants en belastingadviseurs, doneerde € 100,-. voor de inrichting van de EHBO post.
Aannemersbedrijf HAWEE uit Udenhout schonk het mooie bedrag van  € 700,-. Als aannemer keurde Hans ook de bouwtekeningen en de begroting van het nieuwe computerlokaal.
Op deze foto Hans naast vrouw en zoon die sinds kort ook in het bedrijf werkt.
Het is leuk dat Maud, de dochter van Hadewijch, samen met haar jaarclub CHIEF uit Utrecht geregeld heeft dat er weer een doos met EHBO spullen naar Ghana is gegaan.
Wij willen Rolinde en Heinz Strobl uit Oisterwijk ook hartelijk bedanken voor de fantastische bijdrage.
Door de inzet van Rolinde zijn er naast de financiële bijdrage ook verbandspullen voor de EHBO-post verstuurd.

                                                  DUBBEL.
Even een woord van mij, Yvonne als voorzitter, en van ons Kidz Active Team, Mary, John, Rianne, Lenie en Gonneke. Het is voor ons heel dubbel maar voor de leraren van onze school is het helemaal moeilijk te bevatten dat Kidz Active alweer gaat bouwen maar geen geld heeft om de salarissen te betalen. Uiteraard ga ik in Tamale weer uitleggen dat de meeste donateurs die in Nederland of België geld geven aan Kidz Active, de voorkeur geven dat het geld gebruikt word om iets (op) te bouwen en niet gebruikt word voor structurele uitgaven zoals salarissen etc. Wij doen dan ook nog steeds ons uiterste best om de Ghanese overheid te overtuigen de verantwoording op zich te nemen om onze school van leraren te voorzien.


Maart 2015. Mary en Gonneke zijn op kantoor druk bezig met het verzendklaarmaken van een doos met spullen voor Tamale. In de doos gaan o.a. gebruikte brillen (alweer geschonken door Hans Wessels van Sjeun Brillen) en verbandmiddelen (geschonken door een anonieme gever) voor de nieuw in te richten EHBO post in de Kidz Active school.
Het inpakken van de doos is een secuur werk omdat alle spullen en prijzen voor de douane in een begeleidend schrijven genoemd moeten worden. Het is voor Hadewijch en Yvonne onmogelijk om alles op 14 maart in koffers mee te nemen naar Ghana.


Wij verwelkomen oud vrijwilligster Irene Bakker-Winters als vaste maandelijkse donateur.

 Een stichting die anoniem wenst te
 blijven heeft ook voor dit jaar  weer een bedrag gedoneerd van  € 250,-

 Mevrouw Cillessen-Timmermans en  de  heer en mevrouw Cillessen-de  Veirman doneerden wederom het  gezamenlijke bedrag van € 75,-

Februari 2015       EHBO POST
En weer hebben we leuk nieuws, Hadewijch Heijn van het vaccinatiecentrum  Den Bosch, vertelde ons, ik ga naar Ghana, wat kan ik doen. Dus wij vertelden Hadewijch dat we een groter computerlokaal nodig hebben en een EHBO Post, dusssss heel veel geld, € 10.000,- .
Hadewijch zegt, oké ik ga er voor zorgen, ik ga lobbyen. Hadewijch heeft met haar echtgenoot een dineetje gegeven aan vrienden voor deze actie, wat ons dus het leuke bedrag opleverde, en is nu verder aan het actie voeren.
Een bevriend koppel van Hadewijch, Michiel en Nicole Krauss, geven een feest voor de verjaardagen van Michiel en hun dochter Carlijn, zij willen geen cadeautjes maar vragen donaties voor de Kidz Active EHBO Post.
Op het feest wordt een spaarpot neergezet, maar ook via de bank kan iedereen doneren.
Hadewijch zal, als zij in Ghana is, deze EHBO Post voor haar rekening nemen, dus inrichten, kasten laten maken, verbandmiddelen aanschaffen etc.
Een EHBO Post hebben we hard nodig op onze school, we hebben al veel vrijwilligers/sters gehad die dit werk hebben gedaan, maar altijd in het ( kleine) computer lokaaltje of in een kantoortje, nooit hygiënisch terwijl het aantal wonden op een dag soms bizar is.
Er wordt thuis nog op open vuur gekookt, dus kinderen hebben vaak brandwonden, maar er zijn ook veel wonden die thuis niet verzorgd worden of kinderen die thuis wondjes krijgen door straffen, niet fijn hoor.
Het nieuw computerlokaal is nodig, omdat het huidige computerlokaaltje te klein is en de EHBO post hierin komt.


In maart zijn Yvonne en Hadewych voor 3 weken naar tamale om de nieuwbouw van het computerlokaal op te starten en te begeleiden.
Tevens gaan zij de huidige computerruimte omvormen tot een kantoor voor Sylvester en een EHBO post voor de school maar misschien ook voor de omgeving
.

KIJK hier voor de plattegrond.


 
 

 

Sylvester en twee leraren van de Kidz Active school, Isaac en Victoria, hebben hun lerarendiploma gehaald.
Op 18 oktober 2014 ontvingen zij hun diploma's in Kumasi


Kerstbonus december 2014 Tamale en Malshegu,
We zijn bijzonder blij dat het Kidz Active weer is gelukt om alle leraren, kokkinnen, schoonmaaksters, nachtwachten, managers, maar ook onze mensen van de bibliotheek, Fuseini en Mona, weer een kerstgratificatie te mogen geven.
We hebben dit jaar gekozen om een bonus van geld dus cedis te schenken en niet voor de olie en rijst etc. wat we meestal geven, op dit moment is de nood naar geld het hoogst, vandaar onze keus.
Met dank aan al onze donateurs, sponsors en voor eenmalige giften.


Donatie van de Dr. Hofstee stichting.
Vlak voor de Kerst mochten wij € 5.000,- ontvangen van de Dr. Hofstee stichting uit Alkmaar. Een geweldig bedrag!  De donatie is bestemd voor de bouw van het toiletgebouw voor volwassenen bij de Kidz Active school en is mede tot stand gekomen dankzij de bemiddeling van Jan de Rooij.

De nieuwsbrief van december 2014 is weer aan iedereen per post verzonden.    
Als u geen nieuwsbrief hebt ontvangen kunt u deze
 HIER lezen.
Maria, een van de dames van ons invalidenproject is in december bevallen van en gezonde dochter. Maria maakt de uniformen voor de school en geeft naailes aan vrijwilligers.
Kidz Active heeft 500 cedis gegeven voor de aanschaf van de eerste babybenodigdheden.