ACTIES 2016


De nieuwsbrief van 2016 is weer uit.
Veel belangstellenden hebben de brief per post of mail ontvangen. Voor degenen die de nieuwsbrief willen lezen hebben wij deze op onze website gezet.
Klik hier om de gehele brief te lezen.
To read the English version...click here....
Lauri Poppe,een deelneemster aan de rondreis voor jongeren door Ghana heeft wederom een geldbedrag gedoneerd.
Deze € 530,- heeft zij bijeengebracht door te werken bij de Jumbo en schenkingen van lieve mensen om haar heen.

Naast het maandelijkse bedrag dat wij naar Ghana overmaken om het schoolgeld te betalen voor de kinderen die door de donateurs worden ondersteund, is het de maand december wederom gelukt om de school financieel te ondersteunen. Hierdoor kon er weer eten voor de kinderen gekookt worden, onderhoud worden gepleegd, de leraren een kerstbonus worden gegeven en rekeningen waar nodig worden betaald . Ook is een bedrag aan Maria, een kansarme gehandicapte vrouw, gedoneerd waardoor zij de ziekenhuisrekeningen voor haar en haar dochtertje Nasara kon betalen en weer voor enige tijd eten kan kopen.


Tiana Rekelhof en Eline Terhaerdt uit Almere/Dronten gaan in februari 2017 voor 18 weken vrijwilligerswerk doen op de Kidz Active school en in de Kpalsi Bibliotheek. Zij hebben diverse acties opgezet om geld in te zamelen voor de Kidz Active Foundation in Ghana. Zo verkochten zij in december speculaas dat resulteerde in € 1.673,80 .
KIJK HIER VOOR MEER......

Eline Terhaerdt, Diana Smit
en Gertie Weerden verzamelden € 1.500,- sponsorgeld dat geschonken werd door PROSU van de KMM groep.

Ook werd door de Diaconie Protestantse gemeente in Dronten een bedrag van € 500,- geschonken.De Felicitaskerk, onderdeel van de HH. Nicolaas Pieck en Gezellen Parochie in Spijkenisse doneerde € 333,17

Rondom de kerst en nieuwjaar hebben
Sam Scholten, Amy Furstner
,
Lauri Poppe,
Zara Schellekens

en Fenya van der Eem
onder leiding van Bram Vos en Bash via Vrijwillig Wereldwijd een jongerenrondreis door Ghana gemaakt en vrijwilligerswerk op de Kidz Active school verricht. Zij hebben o.a. alle schoolborden in de klaslokalen geverfd en doneerden gezamenlijk € 300,-  om verf te kopen.

Van de deelnemende jongeren doneerden een deelneemster € 160,- en Lauri Poppe € 340,- om de speeltoestellen in beide speeltuintjes van de school te renoveren en te vernieuwen.
Zo werden er nieuwe carousels geplaatst en werden de wipwappen en schommels gerepareerd.

Ad en Irma van der Knijff hebben in mei 2013 vrijwilligerswerk gedaan in Tamale. Ad deed o.a. onderhoudswerk op de Kidz Active school en Irma werkte in een ziekenhuis.
Zij hebben de afgelopen tijd reeds meerdere malen gedoneerd en ook nu hebben ze weer ,€ 250,- op de rekening van Kidz Active gestort.


Op zaterdag 10 december 2016, zijn Mary, Yvonne en andere vrijwilligers de gehele dag in het Kidz Active kantoor aanwezig geweest om dozen en/of spullen in ontvangst te nemen. Terwijl er nu, met dank aan Heleen Hoek, een vracht met 8 dozen over zee vaart, met uiteindelijke bestemming Tamale en Malshegu, hebben we het geluk dat we weer 8 a 10 dozen met spullen met een vrachtschip mee mochten geven. Deze keer kost het ons wel geld, maar Iris van Hoogstraten, die de micro-kredieten begin dit jaar in Tamale heeft begeleidt, heeft de kosten op zich genomen (als donatie aan Kidz Active) en heeft ook nog eens de dozen van wijndrecht naar Lanaken gebracht, vanwaar ze verder vervoerd worden.

Er zitten meerdere gehandicapte kinderen op de Kidz Active school. We gebruiken het geld van onze vaste donateur Koos Knook om ook Ababa een betere toekomst te kunnen bieden. Zo word het geld gebruikt om haar schoolkosten, uniform, maaltijd en rugtas te betalen maar ook is een fiets voor haar aangeschaft waardoor zij niet het hele eind van huis naar school haar rolstoel hoeft te gebruiken.

Even een topografische opfrisser.
Ghana ligt net boven de evenaar op 5000 km afstand van Nederland. Dit is circa 6 uur vliegen. Tamale ligt vanuit de hoofstad Accra ongeveer 700 km het binnenland in. De reistijd hiervoor bedraagt 1 uur met een vliegtuig of c.a. 12 uur met de bus.

Elise Vanlangenaek en Tim Vanvinkenroy uit België werken op de K.A. school.
Tim begeleidt ook de microcredieten.
Ze schonken de school schoolboeken, betaalden het schoolgeld voor het dochtertje van Maria en hadden veel speelgoed voor de school bij zich.Alisha Teerink bracht veel ballen mee voor de Kidz Active school en weeshuis Kpawuno.


Wij begroeten Noor de Jong als nieuwe donateur. Zij betaalt hiermee het schoolgeld voor Felicia die in de compound van Sylvester woont. Noor en vriendin Romy deden samen vrijwilligerswerk op de Kidz Active school in juni 2016.


Half oktober kregen wij een bericht van oud vrijwilligster Heleen Hoek, dat zij een container vol ziekenhuisbedden etc. gaat verschepen naar het Teaching hospital in Tamale. Er was nog ruimte in de container over voor enkele dozen. Na een berichtje van Yvonne op Facebook hebben we 8 dozen met spullen verzameld om mee te sturen. De dozen bevatten o.a. verbandmiddelen en speelgoed voor de Kidz Active school, kinder en babykleertjes, nieuw beddengoed en handdoeken voor de Kidz Active Lodge etc. Ook werd een CD speler meegegeven voor het Judah Mahama Project. Al deze spullen werden geleverd door Kim de Rooy, Myriam Groenewegen, Mary Brand, John en Yvonne van Aalten, Ayla Houtepen en enkele anderen. John en Patricia brachten de dozen op 20 oktober naar Heerenveen, De dozen zullen omstreeks 28 november in Accra aankomen. En dan maar wachten wanneer ze inTamale (compleet) in ontvangst kunnen worden genomen.


Vrijwilligster Manon Nienkemper heeft voor de school in Malshegu schoolboeken gekocht.
  


Een anonieme gever heeft in de maand oktober ,€ 700,- op de rekening van Kidz Active gestort. Dit geld zal o.a. weer gebruikt worden om de school en de Bibliotheek financieel te ondersteunen.


De familie Goovaerts uit België heeft in juli via Ghana Active een rondreis door Ghana gemaakt.Tijdens het bezoek aan de school opperden zij om zich sterk te maken voor een geslagen waterput in de omgeving van de school.
In overleg met Yvonne werd een proefboring gedaan en daaruit bleek dat er voldoende water bij de ingang van de school in de grond zit om een put te slaan.
De familie Goovaerts heeft de
Rotary club Arendonk in België bereidt gevonden om € 2.800,- te betalen om dit project te verwezenlijken.


De 18 jonge vrijwilligers die in augustus 2016 via Vrijwillig Wereldwijd een rondreis door Ghana maakten, hebben enkele dagen in de bibliotheek in Kpalsi gewerkt. Zij doneerden geld en hielpen mee om van een opslagruimte in de bibliotheek een printshop te maken. Hier kunnen mensen uit de buurt tegen betaling, documenten laten copieren. De opbrengst komt ten goede aan het voortbestaan van de biep.
     


Kidz Active medewerkster Rianne van Rennes heeft besloten om na 10 jaar het Kidz Active team te verlaten. Er wachten nieuwe uitdagingen op haar.
Rianne was al deze jaren verantwoordelijk voor het begeleiden van de circa 80 kansarme vrouwen in Tamale die via Kidz Active een micro krediet krijgen.
Rianne was ook de ontwerpende kracht achter de jaarlijkse nieuwsbrieven die Kidz Active aan belanghebbende verstuurt.
Haar diverse bezoeken aan Ghana droegen mee in een kundige ondersteuning van het team. De laatste jaren was Rianne bestuurslid van de Kidz Active Foundation. Kidz Active bedankt haar voor haar altijd positieve en vernieuwende inbreng. Per 1 september 2016 zal zij in het bestuur worden opgevolgd door Hotske van Roekel. Hotske is sinds haar bezoeken aan Ghana in 2005 en 2009 al werkzaam als vrijwilligster bij Kidz Active.
Het team van Kidz Active op de foto v.l.n.r. Katinka, Mary, Yvonne en John met op de voorgrond Hotske.


In de maand augustus is er weer een rondreis door Ghana met 18 jongeren en 2 begeleiders. Deze groep zal circa 8 dagen in Tamale verblijven om vrijwilligerswerk te doen.
Via Vrijwillig Wereldwijd heeft de groep € 500,-
op de rekening van Kidz Active gedoneerd om een ruimte in de Kpalsi Bibliotheek (oude opslagruimte) te veranderen in een printshop. Hiermee kunnen voor de omwonenden tegen betaling documenten worden gekopieerd en kan er omzet worden gegenereerd om bij te dragen in de kosten van de bibliotheek. In Tamale zal er door de groep bekeken worden voor welk Kidz Active project (b.v. de KA school) er nog meer gedaan kan worden.


José de Groot en Theo Bootsma hebben van 19 juli t/m 22 juli de 100e editie van de Nijmeegse 4-Daagse gelopen.
Zij zijn voor de 4 x 55 km gegaan en hebben via Facebook en persoonlijke mails, sponsors gevraagd om Kidz Active financieel te steunen.  Tot en met 7 augustus hebben 56 personen en instellingen het totaalbedrag van € 1.915,- gedoneerd. Kidz Active feliciteert José en Theo voor het halen van de finish en het behalen van dit mooie geldbedrag. Het geld zal o.a. gebruikt worden om de water en de elektriciteitsrekeningen van de school te betalen.


Annemieke van der Poel heeft € 450,- op de rekening van Kidz Active gestort om de vrouwen, die een microkrediet via Kidz Active hebben, te ondersteunen.


Anke Raukema heeft € 50,- en Liliane Simons heeft € 20,- extra overgemaakt om bij te dragen in het betalen van de elektriciteitsrekening van de school.


Yvonne en John zijn weer naar Ghana geweest. Van 14 mei tot 12 juni 2016 waren zij in Tamale om diverse zaken voor de stichting te regelen. . Kijk hier........... voor hun verslagen.Nieuwe directeur Kidz Active School.

Na vele moeizame en vruchteloze pogingen om de overheid van Ghana te bewegen om de school mede te financieren of de school over te dragen aan de Ghana Education service, onder voorwaarde dat de huidige status en uitstraling van de school behouden zou blijven, heeft het Kidz Active Team besloten om de school volledig in handen te geven van Sylvester (Alhassan Ziblim Abdulai). Wij verwachten dat door de nieuwe status van Sylvester de leraren gemotiveerder raken en meer ouders hun schoolgeld gaan betalen. Natuurlijk blijft Kidz Active de school zoveel mogelijk ondersteunen.
Lees hier...... verder


Koos Knook uit Barendrecht doneerde weer € 250,-. Koos is een vaste donateur en maakt meerdere keren per jaar een bedrag over op de rekening van Kidz Active . Het geld mogen we besteden waar nodig.


Vrijwilligster Anne van Bulck heeft in Tamale € 300,- besteed om schoolbanken te laten maken voor de Junior High School.

Op de foto staan de bankjes klaar om geschilderd te worden.   Het geld werd gedoneerd door Independent Container LineVrijwilligsters Diete Bruurs en Inge Lambregts hebben in Tamale GHC 1.000,- geschonken om het hek rondom het speelveld van de school te repareren. Ook hebben zij 3 computers gekocht om het aantal in het computerlokaal uit te breiden.

April 2016.
Jammer genoeg heeft Gonneke Heiligers na 3 jaar te kennen gegeven dat zij niet meer voor Kidz Active kan werken. Sinds 2013 heeft zij het Kidz Active team versterkt. Na terugkomst uit Ghana ondersteunde zij Kidz Active met fondswerving en hield contact met donateurs. Ook lanceerde Gonneke diverse nieuwe ideeën en mogelijkheden om het broodnodige geld voor onze stichting bij elkaar te krijgen. Wij danken Gonneke, haar man Mel en dochter Jasmijn voor hun inzet en betrokkenheid.


Wij verwelkomen de heer C.J.Osseweijer als 38e vaste maandelijkse donateur.


De goede doel shop heeft voor het eerst uitgekeerd. Een bedrag van € 77,89 is op de rekening van Kidz Active overgemaakt. Dit is het resultaat van spullen kopen bij webshops via de site van "DE GOEDE DOEL SHOP.nl".
Wij danken Gonneke voor het initiatief dat zij in 2014 nam.


Iedere maand zijn wij blij dat onze 37 vaste donateurs in totaal bijna € 400,- doneren om kinderen in Malshegu de mogelijkheid te geven een opleiding op onze school te volgen en hierdoor aan een kansrijke toekomst kunnen werken.


Kidz Active is Robert Jan Lamers van Bundaberg B.V. zeer dankbaar voor zijn royale donatie van € 2.500,-
De opbrengst voor zijn voorzitterschap mocht Kidz Active ontvangen.
Kidz Active heeft met Robert Jan afgesproken, dat John en Yvonne € 2.000,- meenemen als zij naar Ghana gaan, om bij de bouw van de nieuwe toiletten te leggen waarvan de nieuwbouwprijs € 7.500,- is.
De overige € 500,- mochten we bij de salarissen leggen.
Robert Jan , alweer super bedankt.


In december maakte Henri Vander Stichele met zijn gezin een rondreis door Ghana en verrichte op de Kidz Active school vrijwilligerswerk. Wederom heeft de familie Vander Stichele een mooi bedrag aan Kidz Active overgemaakt.
De € 500,- zal gebruikt worden om ingrediënten voor de maaltijden voor de schoolkinderen te kopen.Mevrouw Cillessen en haar zoon hebben gezamenlijk € 70,- gedoneerd.

Een goede doelen organisatie uit het zuiden van het land die ongenoemd wenst te blijven, heeft € 250,- geschonken.

In 2015 zijn er 68 vrijwilligers uit Nederland en België via Vrijwillig Wereldwijd naar Tamale gegaan om vrijwilligerswerk te doen. Hiervan werkte het grootste gedeelte op een van de Kidz Active projecten. In totaal hebben zij meer dan 2000 dagen vrijwilligerswerk verricht.
Kijk hiervoor onder het knopje "Vrijwilligers in Ghana".


Koos Knook doneerde werderom € 300,- Koos draagt Kidz Active al sinds de oprichting in 2004 een warm hart toe.
Ook mevrouw E. van Roekel-Petersen betaalde weer € 100,- voor ondersteuning van de Kidz Active school.


Kidz Active heeft van de Stichting Paulien in november 2015 een donatie van € 700,- ontvangen. Dit geld zal gebruikt worden om schoolmaterialen te kopen zoals schoolboeken, papier, pennen, bordkrijt etc.


Mirjam Will, één van de vaste donateurs van Kidz Active is naar de Stichting Rommelmarkt Haren gegaan toen ze hoorde dat deze goede doelen steunt. Zij heeft Kidz Active voorgedragen waarna wij een aanvraag hebben ingediend. Wij zijn blij en gelukkig dat we van de Rommelmarkt Haren een donatie mogen ontangen van € 2.000,- die in het geheel gebruikt mag worden voor maaltijden voor de kinderen van de Kidz Active school.

Kidz Active is heel blij met de donatie van € 2.000,- door de Ineke Feitz Stichting.
Deze donatie zullen we gebruiken voor onderhoud van de school, schoolboeken, schooluniformen en aanvulling op de salarissen.
Wederom heeft Hotske van Roekel als kerstcadeau € 300,- gedoneerd. Dit geld kunnen we waar nodig voor de school gebruiken.

Gastouderbureau ZIEZO wees ons op hun eigen "Stichting Kinddiensten". Wij (Kidz Active) hebben toen brutaal een donatie gevraagd voor de bouw van extra toiletten op de school.
Het resultaat was een donatie van € 2.000,-. Super bedankt. Wij verwachten omstreeks mei 2016 met de bouw van deze extra toiletten te kunnen beginnen.


Wendelien Vander Stichele heeft op de school van haar kinderen in Luxemburg een kerstfeest georganiseerd waarbij de donaties voor Kidz Active zouden zijn. De actie heeft € 1.100,- opgeleverd. Henri, de man van Wendelien heeft dit bedrag aangevuld met € 1.000,- .
Het totale bedrag van € 2.100,- mag besteed worden aan de bonussen voor de leerkrachten, Kidz Active medewerkers en de bibliotheek medewerkers, voor twee maanden maaltijden voor de kinderen van de school en voor extra schoolboeken. Wendelien gaat zich inzetten voor meerdere acties. Zij heeft met haar gezin en haar ouders via Ghana Active een rondreis door Ghana gemaakt en op de school gewerkt.


Iris van Hoogstraten gaat eind Januari 3 weken de microkredieten in Tamale begeleiden. Zij heeft spontaan
€ 200,-
geschonken om de vrouwen die een microkrediet van Kidz Active hebben, financieel te ondersteunen.


In december is weer de jaarlijkse nieuwsbrief verstuurd aan alle mensen die Kidz Active een warm hart toedragen.

Als u ook een nieuwsbrief wilt ontvangen, mail dan naar info@kidzactive.nl.
klik hier voor de digitale uitvoering.