Acties 2017       


De nieuwsbrief van 2017 is weer klaar en in de eerste week van 2018 per post verzonden aan circa 300 adressen in binnen en buitenland.
Yvonne en John verzamelden de items en stelden de nieuwsbrief samen.
Katinka, Mary en Hotske hielpen bij het vullen, plakken en versturen van de enveloppen.
Ook werden er bijna 200 nieuwsbrieven digitaal verstuurd.
Alle brieven waren bestemd voor mensen en instellingen die aan Kidz Active gedoneerd hebben, (ex) vrijwilligers die op een project in Ghana gewerkt hebben en alle mensen die Kidz Active een warm hart toedragen.

Om de nieuwsbrief te lezen klik op de nieuwsbrief of hier........


Van 23 december 2017 tot en met 5 januari 2018 organiseerde Vrijwillig Wereldwijd een rondreis door Ghana voor een groep jongeren. Zij hebben o.a. kleding meegenomen om te verkopen in het winkeltje van Kidz Active.
Ter plaatse hebben zij de spullen op tafels voor de shop uitgestald waarna de klanten toestroomden.
De opbrengst na één dag verkoop was meer dan 400 cedi (bijna € 100,-)

Alweer heeft bestuurslid van Kidz Active, Hotske van Roekel, een donatie gedaan. Deze keer € 250,-

Hoera ! Het is Mary Brand eindelijk gelukt om het statiegeld van lege flessen te bemachtigen.
Jumbo-Lemkes in Sterrenburg Dordrecht geeft klanten de gelegenheid om de bonnetjes van de lege flessen voor Kidz Active te doneren.
Vanaf 18 december 2017 zijn de bonnetjes in een speciale bus bij de super gedeponeerd.
Op 2 januari 2018 werd de bus geleegd en is er geteld. Het totaal is € 325,85 geworden.


De afgelopen week zijn er weer spullen verkocht in het winkeltje van Kidz Active.
De opbrengst was 3400 cedi. (ca € 700,-)

Dit geld zal o.a. worden gebruikt om de salarissen van de leraren aan te vullen en een kerstgratificatie voor alle werkende mensen van de school en de Kpalsi bibliotheek.


In de afgelopen periode werden Frans en Yolanda van Dael-Vervecken sponsor van de Kidz Active Foundation en werd Sofie Monsieurs sponsor van Kidz Active school leerling Rafiatu Mohammed.


Jumbo-Lemkes, de super in de wijk Sterrenburg in Dordrecht heeft over de maanden juli/augustus/september weer de door Mary verzamelde bonnen verzilverd.
Deze keer was het € 85,07 .
Hulde voor de arbeid van Mary Brand.


Eefje Stans uit België en haar vriend Diego zijn de trotse ouders van een wolk van een dochter geworden. Eefje is al diverse keren voor Kidz Active en Vrijwillig Wereldwijd in Ghana Geweest. Als medewerkster van Kidz Active stuurt zij alle nieuwe vrijwilligers die naar de Kidz Active school gaan, een mail met informatie over de school.

Vrijwilligster Sofie Monsieurs samen met Yannnick Wouters heeft voor Rafiatu Mohammed, een lichamelijk gehandicapte leerling van de Kidz Active school een rolstoel gekocht.


Vanuit de container zijn al diverse spullen uitgegeven aan de mensen voor wie ze bestemd zijn en aan de projecten zoals de Kidz Active School, de Kpalsi bibliotheek en diverse klinieken, hospitalen en onze eigen EHBO post op de KA school.

In augustus 2017 berichten wij al dat er een 40 foots container vol spullen naar Ghana zou worden gestuurd. Nu, eind oktober, dus twee en een halve maand later, is de container eindelijk in Tamale gelost.
Respect voor het geduld van Vivian Bohorquez en Yvonne van Aalten voor het oplossen van alle problemen die zich onderweg voordeden. Te noemen o.a. het in en uitklaren in de haven van Accra, het transport van Accra naar Tamale en het lossen naast de Kidz Active Lodge.
Groot was de teleurstelling toen, bij het openen van de container, er door het vervoer een ravage bleek te zijn ontstaan . Wij hopen echter dat alle spullen op de juiste plek komen en dat iedereen daar blij mee is.

Na terugkomst van hun rondreis door Ghana hebben Lucas Mens en Marion Verhulsdonck € 750,- gedoneerd voor het vervangen van 3 klaslokaalvloeren van de Kidz Active school.
Daarnaast hebben zij aangegeven om € 250,- per jaar te doneren aan de Kidz Active Foundation.
Ook hebben zij 1688 ghanese cedis (Circa € 360,-) die zij bij terugkomst in Nederland over hadden, gedoneerd aan onze stichting,


De familie Ruitenbeek heeft via Ghana Active een rondreis door Ghana gemaakt en ook vrijwilligerswerk gedaan op de Kidz Active school. Claudia Ruitenbeek heeft bij thuiskomst in Nederland aan familie en bekenden gevraagd om geld voor haar verjaardag te doneren op de rekening van Kidz Active. Dit heeft geresulteerd in een bedrag van € 160,-


In verband met de oplopende kosten en de mindere inkomsten van de Kidz Active Foundation, hebben Ghana Active en Vrijwillig Wereldwijd besloten om de steeds terugkerende kantoorkosten in Zwijndrecht te ondersteunen met een maandelijkse donatie van € 75,- door Ghana Active en € 125,- door Vrijwillig Wereldwijd.


Een kennis van Vivian Bohorquez heeft via de stichting WIJ € 250,- gedoneerd.


De openingsdag van ons eerste Kidz Active winkeltje, de timmerman was van de week klaar, het rek met de haken was gemaakt en een kast, die toch leeg was uit onze bibliotheek “geleend”.
De tassen en koffers met kleding naar het winkeltje gebracht, en Sylvester zou met twee vrijwilligsters, Natalie en Lotte gaan prijzen.

Maar Sylvester had ook twee van zijn vrienden uitgenodigd, om te vragen hoe doen we dit precies.
Haha, voor er ook maar een prijs op de kleding zat, was de winkel al gevuld met Ghanese dames, en werd er gewoon vraag en aanbod gedaan, opbrengst eerste werkdag, 240 cedis ( bijna € 50,-)  dat is een heel groot  bedrag voor een dag verkoop.We zijn er blij mee. De opbrengst op 5 oktober is reeds 875 cedis.


Vivian Bohorquez, die via Vrijwillig Wereldwijd, op ons Kidz Active straatkinder / bibliotheek project gaat werken in Tamale, is naar een van onze deelnemersdagen van Ghana geweest, en heeft toen het idee opgevat om haar werkgever te vragen, of er een mogelijkheid was om een container naar Ghana te verschepen, nu is dat het werk van dit bedrijf, en werkt Vivian hier als Logistics Coördinator, maar dan nog.
Haar werkgever van het bedrijf, JOOSTEN-Young Animal Nutrition uit Weert in Nederland, werd er zelf zo enthousiast van, dat we in Tamale de container mogen behouden, dit is een 40ft, dus een hele grote, die Kidz Active dan ook weer als winkeltje wil gaan gebruiken. Lees hier verder....
of kijk op http://www.joosten.nl/vivian-goes-to-ghana


Hubertine Roebroek en Annelot Wismans hebben anderhalve maand lang de micro-kredieten verzorgd en begeleidt in Tamale, uiteraard  samen met onze eigen Priscilla . Toen ze op het micro project aan t werk waren, merkten ze dat Kidz Active op het moment geen geld heeft voor nieuwe leningen, terwijl er vrouwen zijn die er een nodig hebben. Annelot en Hubertine hebben toen het idee opgevat, om in Tamale feestvlaggetjes te laten maken om deze in Nederland te verkopen voor ( hopen zij en wij) sponsors voor de micro-kredieten.  Uiteraard duimen we nu of het gaat slagen.


Net als voorgaande jaren danken wij Iris Boog en de Rooms Katholieke Gemeenschap Zuidland
weer voor een donatie van  € 650,-


Eline Terhaerdt en Tiana Rekelhof  komen in Nederland bij het Kidz Active Team om mailtjes te beantwoorden van nieuwe vrijwilligsters die gaan werken in de Kpalsi Bibliotheek
Ook gaan ze contact onderhouden met Fuseini  onze  vaste medewerker van de bieb/ straatkinderopvang.

Lees hier verder......


Trots. dat het gewoon gaat lukken ons winkeltje in Ghana. Trots dat er nu alweer veel mensen voor het winkeltje aan het inzamelen zijn in Nederland en België. Trots dat we zo misschien financieel weer wat sterker worden in Ghana.
Trots dat de school na 11 jaar nog steeds geweldig draait.( naar Ghanese begrippen). Trots dat ook onze andere projecten goed lopen.Trots dat Sylvester Ziblim het zo goed doet als directeur.
Trots op ons kleine Team in Nederland, Mary, Katinka, Hotske, John en Yvonne. Gewoon trots.
Met dank aan de jongeren (Marjan, Sharon, Merel, Milou, Sarah, Damian, Loes, Emma, Zita, Daan en hun begeleiders Tom en Karin) van de Ghana rondreis van Vrijwillig Wereldwijd voor de aanschaf van de container en die ook het schilderwerk voor hun rekening namen.


Juli 2017. Na het bijwonen van een van de info-deelnamedagen bij Vrijwillig Wereldwijd, via wie Natalie van Vuure, zelf naar Ghana gaat was ze zoals wij dat zeggen, besmet met het Ghana-virus. Natalie vroeg aan Yvonne, waar kan ik Kidz Active mee helpen en Yvonne vertelde Natalie, het verzamelen van dozen om naar Ghana te verzenden, dozen met kleding, schoenen, spellen, kinderfietsjes, etc.
Nouuuuu dat hebben we, of eigenlijk Natalie geweten, haar woonkamer puilde uit, ze heeft maar liefst 68 propvolle dozen verzameld , laten thuis brengen, opgehaald en noem maar op. Van Kidz Active nog 15 dozen erbij, en we hadden er 83 en deze moesten naar Lanaken gebracht worden, waar een loods staat, waar we het mogen opslaan voor het naar Ghana gaat.
Ook dat heeft Natalie geregeld, met van Hunen verhuizingen werden de dozen belangeloos van Arnhem naar Lanaken gebracht, echt SUPERRRRR.
Dank namens de kinderen van Malshegu, meneer Rob van Hunen.
Wij mogen met 15 dozen per keer met een zeecontainer mee, dus hangt er maar net vanaf wanneer die container gaat, een keer per maand of per twee maanden.
En dat allemaal voor onze nieuwe Kidz Active Shop in Tamale, opbrengst , eten voor de kidz op onze school, uniformen, schoolboeken , of spullen voor de BIEB, etc.


Water, we hebben water. Na een jaar ploeteren en nadat echt alles wat mis kon gaan mis ging. Verkeerde plaats begonnen met boren, bleek later geen water te zitten, een failliet waterboorbedrijf, een kapotte pomp. Een pomp bedrijf wat steeds niet leverde enfin noem maar op, is het ons toch mooi gelukt.

Met grote dank aan Sylvester Abdulai voor zijn inzet. En Charlotte Goovaerts voor haar bijdrage, en de Fam. Goovaerts voor het regelen van de aanvraag bij de Rotary club te Arendonk die ons € 2.800,- doneerde. En de (maandelijkse) sponsors van Kidz Active, waardoor we de rest van het benodigde geld konden betalen.

Hier in Nederland en België, met z`n allen voor de financiering gezorgd, geeft nu de mensen daar, in Malshegu water. onze blijdschap is heel groot.
Onze ontroering na het zien van het filmpje ook.
Namens het Kidz Active Team in Nederland: Mary Brand, Katinka Linnert, Hotske van Roekel ,John van Aalten, Yvonne van Aalten, heel veel dank.


Titiana, Eline en Cleo en andere vrijwilligsters van Vrijwillig Wereldwijd en Daniëlle van Kidz Active, herschilderden de sponsorwall op het terrein van de Kidz Active school in Malshegu en stuurden onderstaande filmpje.


MAART en APRIL 2017. Superblij zijn we weer, als wij toch geen hulp van de vrijwilligers van Vrijwillig Wereldwijd zouden hebben. zo werd er weer flink gewerkt door Titiana, Eline, Marlies en Cleo met de kinderen in de vakantie.

Er zaten al enige tijd redelijk wat gaten en oneffenheden in de vloeren van onze schoollokalen. Door een aktie in Nederland van Judith Agten, en de hulp in Ghana van Lisette Bork, die samen met Sylvester alles is gaan kopen, wordt en is er hard gewerkt op onze school. En kijk nu, mooie nieuwe en gladde vloeren. Zooooo blij mee.

Ook zijn er weer schoolboeken gekocht en zijn Eline Terhaerdt en Tiana Tekelhof, met hulp van Cleo Verbeek , Marlies Mazereel en Marlene Hoogendoorn, Martin Bunschoten en Jenice Bouman, allen werkzaam op de Kidz Active School, maar ook in onze Kidz Active bibliotheek, waar ze het hele systeem hebben bijgewerkt, schoongemaakt en nu kasten aan t schilderen zijn.

Trots op jullie, allemaal, dank jullie wel.


De familie Goovaerts uit België heeft via Ghana Active een rondreis door Ghana gemaakt.Tijdens het bezoek aan de school opperden zij om zich sterk te maken voor een geslagen waterput in de omgeving van de school.
De familie Goovaerts heeft de Rotary club Arendonk in België bereidt gevonden om te € 2.800,- te betalen om dit project te verwezenlijken. In april 2017 is de put geboord en zijn de pijpen in de grond geslagen. Nu is het wachten tot er water uitkomt.


Op zaterdag 8 april 2017 was er weer een deelnamedag voor vrijwilligers die via Vrijwillig Wereldwijd vrijwilligerswerk gaan doen in Tamale, Ghana. De projecten waar zij gaan werken zijn de Kidz Active school, de Kpalsi Bibliotheek, het Central Hospital, de Dovenschool en het Judah Mahama project. Zoals altijd waren Yvonne, John en Mary aanwezig voor informatie en praktische ondersteuning. De dag werd gepresenteerd door Naomi, de contactpersoon van Vrijwillig Wereldwijd terwijl oud vrijwilligers Sander en Noor leuk en prettig vertelden over hun ervaringen in Ghana.


De afgelopen weken zijn 2 zendingen met dozen vol spullen in Tamale aangekomen.

Eén zending dozen werd vervoerd in een container van Heleen Hoek, een vrijwilligster die weer naar Ghana is geweest, en de andere zending werd vervoerd in een container van Toontje Franssen, de ophaalservice van Vrijwillig Wereldwijd in Accra .

Klik hier om de foto`s te bekijken van de uitgedeelde spullen. Onze dank gaat uit naar Stichting Second Hand Shirts en alle andere gevers.Bestuurslid van Kidz Active, Hotske van Roekel, heeft € 500,- op de rekening van
Kidz Active gestort.


Met ingang van woensdagochtend 5 april 2017, is er iedere week een Crea ochtend in de mooie ruimte van Kidz Active te Zwijndrecht.
Geopend van 9.30 uur tot 12.00 uur.

Onze Crea ochtenden zijn voor een ieder die graag met zijn handen wilt werken: breien, haken, naaien, kaarten maken, schilderen, mozaïeken, kleien, kettingen maken, etc, kortom, als men maar crea bezig wilt zijn.

Ons doel is gezellig met elkaar creatief bezig zijn.
De bijdrage is € 5,- per ochtend per persoon, wij zorgen voor koffie en thee, en iets lekkers.

Het enige is, dat men zelf de eigen knutselspullen mee moet nemen, wij hebben wel naaimachines staan.

Mocht men met bv. een schildersezel willen werken, dan moet je deze ook zelf  meenemen, maar kunt hem wel bij ons laten staan.

Telefoon: 06-29601582 / 078-6200116


Daniëlle van Aalten is in de maand februari en begin maart naar Ghana geweest.
Zij heeft dit keer de taak van Yvonne en John overgenomen en heeft uit naam van Kidz Active de projecten bezocht om te praten met onze contacten van o.a. de micro kredieten, de Kidz Active school, de Kpalsi Bibliotheek en de kansarme vrouwen. In haar bagage zat voor ca. 50 kg aan spullen zoals 600 tandenborstels, tandpasta, kleding, speelgoed, brillen, laptops/tablets, persoonlijke cadeautjes voor onze contactpersonen en belangrijke documenten voor de projecten.

Het Team van Kidz Active Nederland ( en Ghana) wil Danielle heel hartelijk danken voor haar inzet en harde werk in Tamale en Malshegu. Vergaderingen samen met Sylvester en leraren, onderhoud Kidz Active school , micro- kredieten met Priscilla en Hassan, bibliotheek met Fuseini, sponsorkindjes bezoeken, Maria en Nasara, te veel om op te noemen. Namens, Mary, Katinka, Hotske, Iris, en John en Yvonne, super bedankt


Deze week mochten wij wederom een donatie van € 250,- ontvangen van een goede doelen stichting uit Eindhoven.


De zending dozen die wij eind oktober 2016 met een container mochten meesturen, is veilig in Tamale aangekomen. Alle spullen zoals verbandmiddelen en speelgoed voor de Kidz Active school, kinder en babykleertjes, verbandmiddelen voor het David Hospital en de Malshegu Clinic en een DVD speler voor Judah Mahama zijn op de juiste plaats door Sylvester afgegeven.