Acties die je kunt doen voor Kidz Active.

Micro-kredieten spel:
Met school, werk of sportclub, het micro-kredietenspel opzetten.
Eén persoon is de bank, deze leent aan de andere deelnemers een bepaalt bedrag uit, laat zeggen € 5,-.
Degene die dit bedrag( € 5,- ) leent, moet tekenen voor ontvangst en hij/zij moet ervoor tekenen dat dit bedrag ( € 5,-) minimaal verdubbeld wordt, dus naar minimaal ( € 10,- ) een ieder moet/mag  het op zijn of haar manier vermeerderen, maar wel van te voren op papier zetten hoe.

( de aanvraag voor het micro-krediet)
Kidz Active wil, mits het serieus wordt aangepakt, de uit te zetten inleggelden wel betalen, ( maar liever niet).
Voor het verdubbelen, is in principe, alles wat door de beugel kan geoorloofd.
Je mag dus voor € 5,- inkopen doen, b.v om  koffie te schenken, en dit voor het dubbele te verkopen.
Of  om ingrediënten te kopen om een taart te bakken en deze in stukjes voor het 4 dubbele te verkopen.
Wij, van het Kidz Active Team, vinden het leuk om jullie ideeen te horen.

De lege flessen bonnen actie:
In de meeste supermarkten staat een statiegeld flessenautomaat, vraag of je daar een ( soms zelfgemaakte) collectebus voor Kidz Active neer mag zetten, waarin mensen hun statiegeldbon kunnen deponeren, de opbrengst van deze statiegeld bonnen is dan voor Kidz Active, die dit uiteraard gebruikt voor de maaltijden voor de kindjes van de Kidz Active school.

Lege flessen actie:
Ga met je klas, of sportclub, de deuren langs, of vraag buren, familie of vrienden  mee te helpen met deze actie, om zoveel mogelijk lege flessen op te halen, of op school of sportclub ( grote opvangton maken) te laten brengen.
Opbrengst statiegeld voor Kidz Active.

Sponsorloop:
Organiseer een sponsorloop, probeer zoveel mogelijk kinderen, bv. van je school,een door jou uitgestippelde route te laten lopen, niet te lang, het is de bedoeling dat ze zoveel mogelijk rondes kunnen lopen.
Maak formulieren waarop mensen een sponsorbedrag in kunnen vullen voor een hoeveelheid rondjes  lopen, of een vast bedrag.
Maak er een echte sponsorloopactie voor Kidz Active van.

Benefietfeest:
Organiseer een benefietfeest, dus gratis locatie, gratis band, gratis eten etc., en nodig veel gasten uit tegen een entreeprijs.
En regel tijdens het feest bv een veiling, gratis spullen ,verkopen tegen opbod.

Veiling:
Een veiling vindt haast iedereen wel leuk, en kan met en door vele gedaan worden.
Ook komen er veel dingen voor in aanmerking.
Bv, vraag in winkels gratis dingen voor de veiling.
Of bak en kook lekkere dingen en verkoop bij opbod.
Vraag alle mensen in je buurt die mooi kunnen knutselen/schilderen of wat dan ook voor creatiefs iets moois te maken, bv gerelateerd aan Ghana, en verkoop het bij opbod.

Diner:
Maak een heerlijk diner, bv. van een paar gangen, een Kidz Active Diner,( en noem het bv. eten voor eten) nodig veel vrienden en/of familie uit, of medescholieren of collega`s, en verkoop het diner  tegen een mooie tafelprijs.
Dan zorgen wij dat het geld gebruikt wordt voor het eten van de kindjes.
Dit kan ook op de sportclub in bv. de kantine. Of in de haven in de haven-SOOS.

De regels voor een actie:
Heb er wel altijd erg in, dat je de naam van Kidz Active alleen mag gebruiken, als de opbrengst ook daadwerkelijk voor Kidz Active is bestemd.
Het liefst hebben wij , dat je een actie formulier invult, wat je doet en met wie.
Zodat wij altijd terug kunnen kijken, wie wat heeft gedaan.Kidz Active wil je ten alle tijden helpen met raad of zo ver mogelijk daad.
Voor een actie kunnen wij T-shirts uitlenen, ook hebben we een grote achterwand( spandoek) of posters en/of flyers. Of maak zelf leuke reclame voor je actie, dan mag je het Kidz Active logo gebruiken.
Dus een actie voor Kidz Active, altijd van te voren aangeven bij ons info@kidzactive.nl , om even te overleggen, of wij kunnen helpen, maar ook of wij het eens zijn met deze actie, een actie moet dus altijd door Kidz Active zijn goedgekeurd.
En !!!!!!, ook leuk, wie een actie heeft gedaan voor Kidz Active , komt in Ghana in Malshegu  met naam , op ons sponsorbord te staan , wat op het schoolplein van  de Kidz Active school staat. 
   

En met jouw /jullie  actie kom je op de website van Kidz Active te staan.