Op zaterdag ,26 augustus 2006,

Hield de organisatie van Patricia van Aalten “Vrijwillig Afrika” een deelnemersdag in Zwijndrecht.Deze dag is er voor vrijwilligers die via Vrijwillig Afrika naar Ghana gaan, en daar vrijwilligerswerk gaan doen.Het was een drukke dag met meer dan 65 mensen, vrijwilligers met aanhang.

Op deze dag zijn er altijd sprekers, uiteraard Patricia zelf, die een mooie film laat zien over het leven in Ghana, de projecten en de gastgezinnen, ook spreken er altijd oud vrijwilligers, over hun ervaringen en hun verblijf in Ghana.

Er is een medewerkster van Tropencentrum Boxtel, die vertelt over alles wat de inentingen en het gevaar van de malaria vlieg inhouden en heeft zij de goede anti muggen melk DEET en de goede muskietennetten bij zich.Mevrouw Hadewych Hofland-de Bruyn.

Op deze open dagen, ben ik altijd een van de spreeksters, over stichting Kidz Active.
Ik vertel dan over het bouwen van de school, over de aanvraag van de NCDO subsidie, ( de volgende keer kan ik dus vermelden dat we die hebben gekregen)
Het moeilijke van geld bijeen krijgen en het krijgen van Sponsors.
Ook vertel ik dat het niet handig is om in Ghana van alles te beloven( b.v. een school bouwen)
Deze mensen in Ghana hebben niets, het kan en mag dan ook niet zijn, dat je iets beloofd en het later niet nakomt.
Wij weten inmiddels, hoe ontzettend hard je moet werken om je belofte waar te maken.
Op deze mooie zondag, was de heer Teo Ruisendaal van het bedrijf ”Ruisendaal Kwaliteits-&Kennismanagement, ook in de zaal, omdat zijn dochter ook via Vrijwillig Afrika naar Ghana gaat.
Hij hoorde mijn toespraak aan en heeft héél spontaan € 3.000,00 gedoneerd.
Ook de mensen op zijn kantoor gaan nog doneren, en wat helemaal leuk is, zijn moeder, mevr.E.Ruisendaal is met de pet rond gegaan bij familie en heeft nog eens €70,00 opgehaald en aan Kidz Active gedoneerd.

Groetjes Yvonne.