Op 26 November 2014 is de oprichtster en voorzitter van de Kidz Active Foundation, Yvonne van Aalten-Hermans door burgemeester Arno Brok van Dordrecht in kennis gesteld van haar benoeming door koning Willem Alexander to RIDDER IN DE ORDE VAN ORANJE NASSAU.

In het bijzijn van de naaste medewerkers en familie verscheen voor Yvonne geheel onverwacht de burgemeester van Dordrecht in het kantoor van Kidz Active in Zwijndrecht. Na een aan feiten getoetste en prettige toespraak overhandigde de burgemeester het eremetaal aan Yvonne die zich voortaan ridder mag noemen. In zijn toespraak benadrukte de burgemeester de waarde van deze onderscheiding die alleen wordt uitgereikt aan mensen met een bijzondere verdienste jegens de samenleving.
De huldiging werd ondersteund door een heerlijk glaasje bubbels en taart.
Kidz Active medewerkers Mary, Rianne, Lenie en Gonneke hadden deze heugelijke dag in stilte voorbereid en hoopten op een vlekkeloze presentatie mede ook omdat medeoprichtster en dochter van Yvonne, Patricia van Aalten, twee dagen voor de uitreiking met spoed in het ziekenhuis was opgenomen.
In haar dankwoord onderstreepte Yvonne de ondersteuning van vele donateurs, de inzet van vrijwilligers en het vaste Kidz Active team.

                Lees hieronder de toespraak van de burgemeester.