Clicky

stichting 2013

LAATSTE NIEUWS ( 8 juli 2018 )


Afgelopen zaterdag 7 juli is er weer voor Kidz Active oud papier opgehaald in de wijk Stadspolders in Dordrecht.
Het was zoveel papier dat zelfs de vrachtwagen overvol zat. (7,2 ton)
Met dank aan Nico en Emma (die hun vuurdoop hadden) en Hotske en Damian.


Mede oprichtster en zeer actief lid van Kidz Active, Mary Brand, is al geruime tijd uit de running door ernstige rugpijnen.
Hierdoor is zij niet meer in staat om pro-actief deel te nemen aan de activiteiten van Kidz Active.
We wensen Mary een spoedig herstel en hopen haar weer spoedig op ons kantoor terug te zien.
Mary haar taken zijn op dit moment verdeeld onder de andere Kidz Active leden.


Op koningsdag, 27 april 2018, was er weer de jaarlijkse bijeenkomst in Dordrecht van personen die de afgelopen jaren een koninklijke onderscheiding hebben gekregen.
Ook "Ridder" Yvonne van Aalten was van de partij en werd door de burgermeester persoonlijk begroet.
Dit keer ging Yvonne samen met Mary Brand, die als mede-oprichtster van Kidz Active, een zeer belangrijke stempel op Kidz Active heeft gedrukt.


Deze maand doneerde Koos Knook weer € 250,- en betaalde de R.K. Gemeente Zuidland € 500,-
Dit geld zal o.a gebruikt worden voor het vernieuwen van het copieerapparaat van de school i.v.m de aankomede examens.

Wij begroeten Daniel Bianchi als nieuwe sponsor voor een schoolkind.

AlhassanTahiru (roepnaam Anifa) zit in de eerste kleuterklas van de Kidz Active School en komt uit Malshegu.


Petra Martinot
heeft tijdens haar vrijwilligerswerk op de Kidz Active school, geld gedoneerd om enkele speeltoestellen te herstellen.
Zo werden de schommels van nieuwe touwen voorzien en werden de draaimolentjes opnieuw draaibaar gemaakt.

Van 12 juni tot 20 juni 2018 is Hadewijch met 3 vriendinnen, Jolanda, Gerry en Anneke in Tamale geweest om het maaltijdenproject op de school weer beter te kunnen laten functioneren..
Door geldgebrek konden de keuken en de kookkoestellen niet meer gebruikt worden. De kookbranders waren kapot, de gasflessen leeg en er was een tekort aan allerlei zaken. Ook de keuken zelf had een flinke opknapbeurt nodig.
          

De laatste tijd werden de maaltijden voor de 550 kinderen door de koks buiten op een houtvuur op het schoolplein bereid. De 4 dames konden voor dit project geld bij elkaar krijgen om de plannen te verwezenlijken.
Voor hun aankomst had Yvonne van Aalten de keuken al laten voorzien van een nieuwe vloer en werd het geheel opnieuw geschilderd. Ook werden de branders en gasflessen aangeschaft.
Kijk voor meer op Facebook "4 voor Ghana".
     


Op Donderdag 24 mei is er weer een bijeenkomst geweest, voor de Vrijwilligers die via Vrijwillig Wereldwijd naar Ghana gaan. Veel vrijwilligers gaan op één van de Kidz Active Projecten werken, onze school of EHBO-Post, of Bibliotheek met straatkinderopvang, maar ook Judah Mahama of in het ziekenhuis.
Geen grote groep deze dag omdat er a.s zondag weer een groep komt.
Oud-vrijwilligster, Kim de Rooij, heeft een presentatie gegeven. Dank Kim !
Kim gaat in juni al voor de derde keer via Vrijwillig Wereldwijd naar Ghana . Ook helpt Kim in Nederland het Kidz Active Team met hand en spandiensten. Vandaag ook aanwezig, Patricia (Vrijwillig Wereldwijd) en John en Yvonne.
Door ziekte kon Mary, van het Kidz Active Team, er helaas niet bij zijn.


Veel kleding uit de containers die Kidz Active de afgelopen tijd naar Ghana heeft gestuurd is, met behulp van vrijwilligsters, uigedeeld aan de bewoners van compounds in een arm dorpje.
Ook een kinderfietsje voor Nasara, dochter van Maria van het disabeled project, was zeer welkom.


In de afgelopen weken zijn er weer 3 klaslokaalvloeren vernieuwd. Na 12 jaar was het noodzakelijk om bijna alle vloeren te renoveren. Met geld van diverse sponsors werd dit mogelijk gemaakt.
Ook werd er tussen het computerlokaal en de lerarenkamer een extra (opslag) ruimte gebouwd.


Sylvester Gefeliciteerd.

Met ondersteuning van de Kidz Active Foundation is Sylvester (Abdulai Alhassan Ziblim) erin geslaagd om zijn Bachelor of Education, Second Class Honeurs te halen aan de univesiteit van Winneba.
De opleidingsrichting was "Early Childhood Education"


Op donderdagochtend 5 mei hebben Hetty Wessels, Margreet Koops, Margriet Aalberts en onze Hotske van Roekel voor de eerste keer oud papier opgehaald voor de Kidz Active Foundation. Het was een leuke en fijne ochtend.
Hulde aan dit superteam.


In april is Priscilla getrouwd met Moses. Velen die bekend zijn met Kidz Active, weten dat Priscilla vele jaren een belangrijke administratieve rol heeft gespeeld voor de micro-kredieten in Tamale. Eerder dit jaar heeft zij deze werkzaamheden overgedragen aan Fuseini, bekend van de Kidz Active bibliotheek in Kpalsi. Kidz Active heeft voor een passende Ghanese (ingelijste) trouwkaart gezorgd met daarbij een geldbedrag.


Op 28 april hebben Ellen en Ricardo Hill, gebruik makend van een busje van de school, de 37 dozen naar Lanaken gebracht.

De dozen zijn in een Loods opgeslagen en wachten op het volgende transport naar Ghana.

Met behulp van Mary Brand en Otto van Pelt werden de dozen in Zwijndrecht ingeladen


Op 23 april hebben Yvonne, Mary,Rianne, Kim, Nina, John en Iris, 37 dozen (bijna 2 kubieke meter) voor Ghana gevuld. Alle spullen zoals verbandmiddelen, kleding, schoenen, speelgoed etc. waren in de afgelopen maanden verzameld en zijn nu klaar gemaakt om op zaterdag 28 april naar Lanaken in België te worden gebracht alwaar de dozen in een loods worden opgeslagen om met de volgende container van Toontje Franssen (ophaalservice voor Vrijwillig Wereldwijd in Accra) naar Ghana te worden getransporteerd. Alle spullen zijn bestemd voor de kidz Active School, het Kidz Active winkeltje voor verkoop, andere Kidz Active projecten en Judah Mahama Vocational Centre.

 

 

 

 

 

 


-De "oudpapierophaalploeg" van Kidz Active-Op maandag 9 april zijn we met het Opo’s clubje op cursus geweest bij HVC (vuilophaaldienst Dordrecht) zodat we zonder kleerscheuren op 5 mei kunnen beginnen met de eerste keer oud papier ophalen voor Kidz Active. Eerst kregen we uitleg over HVC zelf en daarna een introductiefilmpje en een “examen”. Twee van ons zijn cumlaude geslaagd en de rest heeft het ook gehaald. Iedereen mocht de werkschoenen + oranje hesje, verstrekt door HVC, ophalen en daarna nog een praktijkrondje achter 2 verschillende soorten vrachtwagens en klaar waren we. Met certificaat op zak zijn naar huis gegaan. Het was een leerzame en gezellige avond!!!!


       GOED en LEUK nieuws!!!

We mogen voor Stichting Kidz Active oud papier ophalen in de wijk Stadspolders !!
De gemeente Dordrecht betaalt ons daar maandelijks een vergoeding voor wat een stukje vaste basis gaat vormen voor onze school in Ghana!.
We zijn er HEEL erg blij mee !
Zonder het groepje vrijwilligers zou dit niet mogelijk zijn dus SUPER bedankt aan hen!!

Met dank aan Hotske, die alles geregeld heeft en het contract met de Gemeente (op de foto ) heeft ondertekend, en het contact onderhoudt met alle vrijwilligers (12) voor deze maandelijks terugkerende klus. Top Hotske !!


Hubertine Roebroek en Annelot Wismans hebben medio 2017 anderhalve maand lang de micro-kredieten in Tamale begeleid. In Ghana hebben zij voor € 400,- vlaggetjes laten maken om in Nederland te verkopen en met de opbrengst de microkredieten te ondersteunen. Een cheque met het resultaat van € 2.000,- overhandigden zij op 19 maart 2018 aan Yvonne en Mary in het Kidz Active kantoor te Zwijndrecht. Van dit bedrag zal € 1.200,- worden gebruikt voor nieuwe leningen voor de microkredietvrouwen en € 800,- voor de bouw van een nieuw winkeltje/atelier voor Maria (een van de microkredietdames die de vlaggetjes heeft gemaakt). De vlaggetjes werden o.a. verkocht via social media, op de Montessorischool school in Kralingen, aan familie en vrienden en via de winkel van Evelien Martens "Josha".


Vanaf 14 februari is ook onze ENGELSE nieuwsbrief 2017 on line. Klik hier om te lezen....
Met dank aan Koen de Hek voor de vertaling.
Our ENGLISH newsletter 2017 is also on line. Click here to read....


De afgelopen dagen (eind januari 2018) is Sylvester met dozen kleding naar de omringende compounds van de school in Malshegu gegaan om uit te delen aan de mensen die het echt nodig hebben. Wij danken alle gevers in Nederland die spontaan kleding afstonden om de armsten in Ghana te ondersteunen. De Dozen waren eind 2017 per container (zie elders op de website) naar Ghana vervoerd. Voor meer foto`s klik hier.....

Stefanie van Berkel heeft in 2015 op een vakantieproject van de Kidz Active school gewerkt.

Zij is per 1 januari 2018 een vaste donateur geworden en steunt met haar maandelijkse bijdrage het schoolgeld voor Adishe (9 jaar oud)

De volgende donaties kwamen de afgelopen dagen binnen:

-Hervormde Kerk Haren-Onnen:  € 100,-

-Koos Knook:  € 250,-

-Een stichting uit Eindhoven:  € 250,-

-Mevr. Imke van Zanten:  € 50,-

Laura Stroot werkt 13 weken op de Kidz Active school in Tamale.
Zij heeft schoolboeken gekocht.

Ciara Hockx heeft voor je hoogste klassen van de school 15 nieuwe schoolbankjes laten maken.

 

 

 

Laura en Chiara hebben samen weer een flink stuk van de school geschilderd.


Op zaterdag 13 januari was er weer een deelnamedag voor vrijwilligers die de komende maanden naar Ghana gaan om op een project van Kidz Active te gaan werken. Yvonne, Mary en John verzorgden deze informatiemiddag.
Hans van Heijst gaf uitleg over de microkredieten en Silvie van Zon van Vrijwillig Wereldwijd ondersteunde waar nodig. Oud vrijwilligsters Tiana en Eline gaven een presentatie over hun verblijf in Tamale en het werk wat zij nu voor Kidz Active doen aangaande het Kpalsi Bibliotheek project.


De oprichtster en voorzitter van de KIDZ ACTIVE FOUNDATION Yvonne van Aalten-Hermans geridderd.

Precies 10 jaar na de oprichting van KidzActive is Yvonne op 26 november 2014 in het Kidz Active kantoor te Zwijndrecht, in het bijzijn van naaste medewerkers en familie door de burgemeester van Dordrecht, de heer Arno Brok, in kennis gesteld van haar benoeming door koning Willem-Alexander tot RIDDER IN DE ORDE VAN ORANJE-NASSAU.
In zijn toespraak benadrukte de burgemeester de waarde van deze onderscheiding die alleen wordt uitgereikt aan mensen met een bijzondere verdienste jegens de samenleving.

Lees hier verder.....


KIJK VOOR OUD NIEUWS ONDER HET KNOPJE "ARCHIEF"


Placemat                                                                      Verjaardag kalender                                                                Show foto's

De kalenders WIJ EN ZIJ zijn te koop. De prijs is € 10,00 p/st.Ook de placemats met mooie Ghanese foto's kunnen voor € 2,95 per stuk of 4 voor € 10,00 bij ons besteld worden. bestellen.


 

Voor werken als vrijwilliger op een van onze projecten of dit bezoeken,
klik hier.......

Ook Koning Willem Alexander vindt het werk wat Kidz Active doet belangrijk. Het heeft hem daarom behaagt om onze voorzitter Yvonne van Aalten te benoemen tot ridder in de orde van Oranje Nassau.

  

 Volg ons op 


Onze dank gaat uit naar de 41
vaste maandelijkse donateurs

 
D. van Aalten 

J. en Y. van Aalten

I. Bakker-Winters
S. van Berkel
D. Bianchi
C. Brand
M. Brand
A.E. Bruggeman
A. van den Bos
D. Cops
C. van Dael
F. en Y. van Dael-Vervecken
J. en M. van Egmond
Ghana Active
M.L. Goossens 
W.Hermans
J.H. van Heijst-de Jong
N. de Jong
Jumbo Lemkes Dordrecht
IMPY kindercrèche
J. v d Kamp
A.V. Kuit 
J. Knook
K. Linnert cj
S. Massin
L. Mens en M. Verhulsdonck
S. Monsieurs en Y. Wouters
P. en D. Ragbourn van Aalten
J. Raukema
H. van Roekel
W. Rutten.
E. Stans
J. en M. de Smit
L. Simons
L.C. Scheepmaker
M.M. Schreurs/G. Klaren
S. Sleijster
H.J. van Veen
de Vrienden Loterij
Vrijwillig Wereldwijd
M.R. Wijnen