30 mei 2016. De Kidz Active School overgedragen aan Sylvester.

De afgelopen week, was een van de moeilijkste weken van de afgelopen 12 jaar dat Kidz Active bestaat.
Wij hebben besloten, met uiteraard ons Kidz Active Team, ( Mary, Rianne, Katinka, John en Yvonne) wat het beste zou zijn voor de Kidz Active school.
Wij hebben de afgelopen week, hier in Ghana, veel gesprekken gevoerd, raad gevraagd, zoals gezegd, weer naar de Ghanese Education Service geweest en met het Kidz Active Team ( Nederland) overlegd.
Wij zijn eruit, en hopen van harte dat een ieder het met deze keus eens zal zijn.( Ik leg het uit).
Ten eerste de school overdragen aan de GES viel af, dan wordt het dus een staatsschooltje, met alle problemen en achterstand, geen onderhoud etc.
Vragen of Habiba de school kan overnemen? Nee, die wordt dit jaar 60 jaar en gaat dus met pensioen, bovendien laat haar gezondheid het niet toe.
Een andere stichting benaderen? Goed idee, dan wordt het werk voor ons wat minder, ( waar we na 12 jaar ook naar toe willen, maar wat schiet de school daarmee op? Toch hebben we verscheidene andere stichtingen benaderd, maar niemand wil onze financiële verplichtingen overnemen, salarissen, maaltijden, onderhoud, etc.
Wij denken dat de Kidz Active school nu inmiddels zelfstandig moet kunnen gaan draaien, dus wat is wijsheid.
Wij zijn met elkaar overeengekomen, dat Sylvester Ziblim Abdulai de beste keus zou zijn, hij is afgestudeerd leraar, en studeert nu aan de Early Childhood Education.
Hij is nu voor zijn bachelor bezig.
Dus de ondergrond is ruim aanwezig.
Daarnaast is Sylvester inmiddels al heel wat jaren de manager van de school, en is er inmiddels, sinds afgelopen september een zeer prettige hoofdonderwijzer op school aan het werk, van de overheid, dus inprincipe alleen voor de JHS( Junior High School) zoals het vorige hoofd dacht, maar zo denkt deze mister Alhassan geheel niet, prettig mens.
Wij hebben Sylvester gevraagd, of hij de taak op zich wil nemen, van het directeurschap van de Kidz Active School.
Gelukkig gaf Sylvester niet gelijk een antwoord, en hebben we gezamenlijk een week bedenktijd afgesproken.
Wij denken, dat Sylvester ook de ouders beter kan motiveren om het schoolgeld te betalen, daarnaast verwachten we dat hij in zijn hoedanigheid van directeur ook de leraren beter kan motiveren, aangezien ze dan voor Sylvester werken, en niet meer voor de Kidz Active Foundation.
Wij hebben Sylvester beloofd, dat mocht hij deze zware, verantwoordelijke en belangrijke taak aannemen, wij m absoluut nog zullen ondersteunen, zo wie zo tot eind dit jaar 2016, en mogelijk nog langer mocht dit nodig zijn.
Dit was voor ons Team een enorme spannende week.
Eergisteren heeft Sylvester ons zijn positieve besluit medegedeeld, hij is met andere privéschool directeuren gaan praten, met zijn leraren van de afgelopen jaren, en met een paar hele goede vrienden.
Uiteraard hebben wij en zij, hem gewaarschuwd voor de financiële onzekerheid etc.
Toch durft hij de taak aan.
Wij wensen Sylvester en zijn team alle goeds voor de toekomst.

En voor jullie denken dat Kidz Active stopt, NEEEEEE, maar we willen wel meer professionaliteit op school. Dat is voor ieder kind het beste.

Terug naar homepage