Onze vaste medewerkers(vrijwilligers):

Yvonne van Aalten-Hermans Voorzitter/secretaris
Patricia Ragbourn-van Aalten Vice voorzitter
Hotske van Roekel    Bestuurslid
Katinka Linnert    Penningmeester/Boekhouding
Habiba Yakubu Mavis Bestuurslid Ghana
Hassan Frank Yakubu  Bestuurslid Ghana 
Ziblim Abdulai Alhassan (Sylvester)   Medewerker Kidz Active / manager KA school  
John van Aalten Webmaster 
Mary Brand †  
Hadewijch Heijn-de Bruijn Advisering vaccinaties
Eline Terhaerdt en Tiana Rekelhof Projectbegeleidsters Kpalsi bibliotheek
Hans van Heijst Projectbegeleider Micro Kredieten
Eefje Stans     Projectbegeleidster Kidz Active school
Chantal Brand Vrijwilligster
Daniëlle van Aalten  Vrijwilligster
Manon Lagendijk Vrijwilligster

vrijwilligers 

Vrijwilligersteam 2007                                      Bij de oprichting in 2004 Van links naar rechts                                                                         Yvonne, Mary, Manon, Chantal en Patricia.
                                                                        (Daniëlle niet op de foto)

        

Het Kidz Active team in 2005, van links naar         2005, Patricia, Hassan, Yvonne en Habiba
rechts staand: Patricia, Daniëlle, Chantal en            op de net aangekochte grond in Malshegu
Manon. Zittend: Mary en Yvonne.
                           voor de dan nog te bouwen school.

In het kantoor te Zwijndrecht in 2016.
Zittend van links naar rechts: Katinka, Mary, Yvonne en John.

Op de voorgrond Hotske.

 

Yvonne van Aalten

Ik zal me even voorstellen, ik ben Yvonne van Aalten-Hermans, geboren in Amsterdam, en wonend in Dordrecht, getrouwd met John en moeder van Patricia en Daniëlle.
Ik heb altijd een eigen bedrijf gehad (25 jaar), maar na een vervelend ongeluk eind 2003, heb ik mijn werkzaamheden moeten stopzetten. Dan kom je dus in een zwart gat, maaaaaaar ik ging in 2004 voor een maand met mijn vriendin Willy Buwalda naar Ghana en heb er een geweldige nieuwe uitdaging gevonden. Samen met mijn dochters Patricia en Daniëlle, mijn vriendin Mary en haar dochters Manon en Chantal, hebben we Kidz Active opgezet in december 2004 om onze droom, een school bouwen in Tamale, Ghana te verwezenlijken.

We hebben de school inmiddels gebouwd, 12 grote klaslokalen en een kantoor voor de directeur en een lerarenkamer voor de leerkrachten, met daarachter een opslag ruimte, ook is er een toilettengebouw is er gekomen met 6 wc's en een toiletgebouw voor de kleintjes met 12 plaatsen. Dit is  voor Ghanese begrippen een ongekende luxe. Ook zijn er twee speeltuinen gerealiseerd, en een sportveld, er is een keuken gebouwd om 500 maaltijden per dag te bereiden. De elektriciteit is er aangelegd, de computers zijn aangeschaft, zodat onze leraren maar ook de oudere jeugd en ouders nu computer lessen krijgen.  
80 vrouwen hebben inmiddels een microkrediet, waardoor hun levensstandaard beduidend omhoog is gegaan. Ik ben daar erg trots op. We hebben een groot weeshuis gerenoveerd, waardoor er weer een leefbaarder klimaat is geschapen voor deze vaak ouderloze kinderen. We blijven dit en een ander weeshuis, ook daadwerkelijk ondersteunen, financieel, maar ook met hulp. En uiteraard ondersteunen we nog steeds de bibliotheek in Kpalsi en onze invaliden projecten, waarvoor we ook een beter onderkomen en werkplek hebben gebouwd.

We zijn inmiddels met meerdere vrijwilligers bij het Kidz Active Team, waarbij de een wat meer of minder doet dan de ander, maar allemaal met een tomeloze inzet. Ik vind het dan ook erg leuk om bij dit Team te horen.

Terug

 

Patricia van Aalten

Ik ben Patricia van Aalten. In 2004 ben in voor 3 maanden naar Ghana gegaan om vrijwilligerswerk te gaan doen. Mijn project bestond uit gehandicapte vrouwen en hun kinderen Engelse les en rekenen geven. In het traditionele dorpje waar ik gewoond heb, bleek al gauw dat er ten eerste een sterk tekort is aan geld en ten tweede aan goed onderwijs. Al snel was ik (en mijn moeder Yvonne, die mij is komen opzoeken in Ghana) van mening dat er een school moest komen voor deze kansarme kinderen in de dorpen. Tegenwoordig heb ik een bemiddelingsbureau voor mensen die een tijdje mee willen leven met de lokale bevolking van Ghana, Peru, Nepal, Suriname, Burkina Faso, Tanzania, Zuid Afrika, Brazilië ,Indonesie en Vietnam en daar ook vrijwilligerswerk kunnen gaan doen. www.vrijwilligwereldwijd.nl

Terug

 

 

 

Mary Brand

Helaas hebben wij op 29 augustus 2018 afscheid moeten nemen van Mary.
Geboren in Den Haag in 1948 en verzeild geraakt in Dordrecht door werkzaamheden.
Toen Yvonne en Patricia met Kidz Active begonnen, was het voor haar niet moeilijk om ja te zeggen om mee te doen als vrijwilligster.
Ruim 14 jaar heeft zij zich ingezet om Kidz Active te ondersteunen. Door haar bezoeken aan Ghana was zij daar zeer populair bij de medewerkers van K.A. en ook in Nederland werd zij gewaardeerd voor haar tomeloze inzet voor de stichting.

Terug

 

 

 

 

Hotske van Roekel

 

Hierbij wil ik me even voorstellen;

Ik ben Hotske van Roekel en ben al sinds februari 2005 in contact met Kidz Active.
Dit doordat er een stukje in de krant stond over Patricia en Yvonne die vertelden dat ze een schooltje wilden gaan bouwen in Ghana.
Ik had de grote wens om me belangeloos in te zetten voor mensen en vond dit erg interessant en leuk klinken.
Nadat ik contact met Yvonne had opgenomen was alles super snel geregeld en 16-04-2005 ben ik voor 3 maanden naar Kpalsi vertrokken. 
Ik had het voorrecht om de eerste stenen neer te leggen van waar de school gebouwd zou gaan worden.
Na terugkomst in Nederland ben ik altijd betrokken gebleven bij de Stichting Kidz Active. 
Nu staat er een prachtige school en vroeg Yvonne me onlangs of ik zitting wilde nemen in het bestuur van Kidz.

Zonder enige twijfel heb ik gelijk toegestemd.
Ik vind het erg leuk om op deze manier weer wat meer te kunnen doen voor Kidz Active!!

Hartelijke groet,
Hotske.

 

Terug 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daniëlle van Aalten

Hallo ik ben Daniëlle van Aalten, dochter van Yvonne en zusje van Patricia. Ik ben begeleidster op een woongroep voor jongeren met gedrags-problemen. Ik woon samen met mijn vriend en twee poezen, Poezzy en Moortje en heb het zo goed naar mijn zin.
Toen patricia en Yvonne samen Kidz begonnen werd ik hier erg enthousiast over, ik besloot om me aan te sluiten bij de stichting en ben nu een vaste vrijwilligster. Zo help ik mee met acties die gedaan worden om geld in te zamelen voor Ghana.
Ik was het zat om nog niets van Ghana gezien te hebben. Ik had zo veel mooie verhalen gehoord dat ik het met mijn eigen ogen wou mee maken en in juni 2006 ben ik voor een maand naar Ghana vertrokken. Ik heb bij een gastoudergezin gewoond en al onze projecten bezocht, zoals de invalide vrouwen en het weeshuis, verschillende scholen en straatprojecten. NU weet ik echt waar we het voor doen, waar we al het geld en onze tijd in stoppen!
Ik ben trots op Kidz dat we al zo ver zijn gekomen en ik hoop dat er nog vele jaren bij komen dat ik en de vrijwilligers gezamenlijk acties op touw zetten om zo nog meer voor Ghana te kunnen betekenen! Ik kan niet wachten tot het weer zo ver zal zijn dat ik weer afreis om onze eigen school te bezichtigen!!

Terug

 

 

Chantal Brand

Ik ben Chantal, en woon samen met mijn vriend, 2 zoons en een dochter.
Ben al vanaf dag 1 vrijwilligster bij Kidz active, wat ik met heel veel plezier doe.
Het organiseren van activiteiten en acties met elkaar is ontzettend leuk om te doen. Mijn droom was dan ook om ooit naar Ghana af te reizen om daar het resultaat van al onze inspanningen te kunnen zien.
Maar gelukkig in 2012 ben ik in Tamale geweest.

Terug

 

 

 

 

Manon Lagendijk

Ik ben Manon Lagendijk, ben getrouwd en heb een schat van een dochter en woon in Barendrecht. Ik heb vier jaar bij de Rotterdamse Politie gewerkt, waar ik ontzettend veel heb geleerd. Na die vier jaar hield ik het voor gezien.
Toen Yvonne vroeg of ik mee wilde helpen om het team te versterken, bedacht ik mij geen tweede keer.
Je zult mij vooral zien als vrijwilligster als er een actie gepland is door de KIDZ. om geld op te halen voor de kinderen in GHANA.
Als ik zie wat mijn dochter voor activiteiten op school doet, en als ik dan de beelden uit ghana zie, denk ik bij mezelf, dat gun ik die kinderen ook.

Terug

 

 

 

Hadewijch Heijn-de Bruijn

Ik ben Hadewijch de Bruijn werkzaam als tropenadviseur bij Vaccinatiecentrum Den Bosch. Als jullie vragen hebben over welke vaccinaties jullie nodig hebben en welke malariapil het meest geschikt is, kun je mij altijd bellen of een mail sturen.
Groeten Hadewijch.
(Vaccinatiecentrum Den Bosch)

Terug

 

 

 

John van Aalten

Ik ben John van Aalten en sinds 2008 met pensioen.

Gedurende mijn werkzame leven heb ik me vooral bezig gehouden met scheepvaart en scheepsbouw.

Als echtgenoot van Yvonne en vader van Patricia en Daniëlle kon ik er niet omheen om ook een steentje bij te dragen aan Kidz Active.

Met het beetje kennis dat ik van computers heb probeer ik de site van Kidz Active te ondersteunen.

Terug

 

 

 

 

Habiba Yakubu Mavis 

Hallo,
Mijn naam is Habiba en ik ben lid van het bestuur van Kidz Active in Ghana
Ik werk als schoolhoofd op een staatsschool in Tamale en verder ben ik op vrijwillige basis schoolhoofd van de Kidz Ative school in Malshegu (Tamale).
In 1956 ben ik geboren in Yendi, een plaats ten oosten van Tamale en woon en werk in Tamale
Mijn broer Hassan en ik zijn in 2004 in contact gekomen met Yvonne en Patricia van Aalten die toen vrijwilligerswerk deed in Tamale.

Terug

 

 

 

 

Hassan Frank Yakubu

Hallo,
Mijn naam is Hassan en ik werk als vrijwilliger voor de stichting Kidz Active in Ghana.
In 1959 ben ik geboren in Yendi, een plaats ten oosten van Tamale en woon en werk in Tamale samen met mijn vrouw en 2 dochters.
Mijn beroep is senior storekeeper. Daarnaast heb ik een bedrijf in het distribueren van frisdranken.
Ik ben lid van het bestuur van Kidz Active in Ghana en houd mij voornamelijk bezig met de microkredieten die Kidz Active verstrekt aan vrouwen in Tamale.
Mijn zus Habiba en ik zijn in 2004 in contact gekomen met Yvonne en Patricia van Aalten die toen vrijwilligerswerk deed in Tamale.

Terug

 

 

 

 

Sylvester ( Ziblim Abdulai Alhassan)
Hallo
Ik ben Sylvester, geboren als Ziblim Abdulai Alhassan, door mijn landgenoten ook wel Abdula genoemd
Ik ben geboren in 1984 en woon in een compound naast de Kidz Active school en werk al sinds 2005 voor de Kidz Active Foundation. Eerst als administratief medewerker maar sinds enkele jaren als manager van de school. Ik ben de contactpersoon met de Ghanese Education service en ben verantwoordelijk voor het goed laten functioneren van de school. Dit houdt o.a. in, het innen van de schoolgelden, het tijdig bestellen van de benodigde schoolboeken en uniformen, het bijhouden van de financiële administratie van de school en het aansturen van de schoolkeuken.
Ik houd me ook bezig met het begeleiden van vrijwilligers die komen werken op projecten in Tamale.
In 2013 ben ik geslaagd voor mijn basis lerarendiploma aan de universiteit  van Winneba.
Als rechterhand van Yvonne heb ik dagelijks contact met haar als zij in Ghana is maar ook via de chat met Nederland.

Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Eefje Stans, ik ben in 1989 geboren en woon in Oostende. Mijn 2 grootste passies zijn dieren & kinderen
Vandaar werk ik als kinderverzorgster in een kleuterklas. Een beroep die ik met veel liefde doe.
Mijn kinderdroom was vroeger altijd om voor een tijd naar Afrika te trekken om daar te zorgen voor de kinderen en hun cultuur te mogen opsnuiven.
In 2013 is deze droom in vervulling mogen gaan. Want met pak & zak vertrok ik via Vrijwillig Wereldwijd naar Ghana. Hier heb ik gewerkt op de Kidz Active School & in het weeshuis. Van beiden projecten heb ik ieder seconde genoten, soms met een traan omwille van het leed die je in Ghana ziet, maar vooral met een grote glimlach omwille van de vele lieve gezichtjes die je met hun donkere oogjes aankijken, je zo dankbaar zijn & waar je zoveel voldoening uithaalt. Ik heb mijn hart echt verloren in Ghana en probeer daarom voor om de zoveel jaren terug te gaan. Zo zal ik in de zomer van 2015 terug keren naar Ghana. Maar omdat ik mij ook graag nu vanuit België, wil inzetten, zal ik toekomstige vrijwilligers die voor de Kidz Active School gaan werken hen begeleiden met al hun vragen & hen de nodige informatie & weetjes geven, zodat ze met evenveel enthousiasme vertrekken naar Ghana, als ik deed!
Mail: eefje@kidzactive.nl

Terug

 

 

 

 

Katinka Linnert


Mijn naam is Katinka Linnert, geboren op 31 maart 1965, getrouwd met Tom en heb twee kinderen, Koen en Tijn.
In 2015 is Tijn naar Ghana geweest met een jongerenreis georganiseerd door Vrijwillig Wereldwijd.  Hij heeft tijdens deze reis ook vrijwilligerswerk gedaan voor Kidz Active.
Echt een super reis geweest.
Door deze reis ben ik in contact gekomen met Kidz Active.  De organisatie spreekt mij erg aan, omdat in tegenstelling tot veel andere organisaties, het geld hier echt op de goede plekt terecht komt en iedereen de werkzaamheden ook echt belangeloos verricht.
Ik zal me voornamelijk bezig houden met de boekhouding en daarnaast hand en spandiensten verlenen waar nodig.

Terug

 

 

Eline Terhaerdt en Tiana rekelhof

Wij zijn Tiana en Eline. Sinds het begin van onze studie zijn we vriendinnen. Vanaf februari 2017 hebben wij samen 4,5 maand vrijwilligerswerk gedaan in Tamale. Voor ons vertrek hebben we geld ingezameld om te kunnen investeren in de projecten, waaronder de Kidz Active School en de Kidz Active Foundation Library Kpalsi. Met een deel van het ingezamelde geld hebben we een winkel kunnen openen bij de Library. We hopen dat de Library zichzelf financieel kan gaan onderhouden dankzij deze winkel.
We hebben ontzettend genoten van onze tijd in Ghana, we hebben duizenden herinneringen die we nooit zullen vergeten. Van de lachende gezichtjes tot voor de tiende keer hetzelfde verhaaltje voorlezen en Ghanees felle verfkleuren, ze deden ons emotioneel gehecht raken aan de Kidz Active Foundation Library Kpalsi. We zijn daarom erg blij dat we de contactpersonen van dit project mogen zijn. Mail: eline-tiana@kidzactive.nl

 

Terug