10 JAAR KIDZ ACTIVE FOUNDATION EN NU EEN FEEST,
Ik heb nog nooit zo`n  dubbel gevoel gehad.
Er werd me gevraagd, om als voorzitter van Kidz Active, een stukje te schrijven vanwege ons 10 jarig bestaan.
Normaal vind ik dit zo leuk, er is altijd wel positief nieuws te melden. Alleen nu niet, althans voor ons is er zeer verdrietig nieuws.
Eerst positief nieuws. Wij zijn er bijzonder blij mee, dat we het hebben gehaald onze droom in 10 jaar waar te maken, eerst een lokaaltje, toen een klein schooltje en nu een totaal school met alles erop en eraan, nu zijn we gewoon een hele grote, en toch hele kleine Foundation,
En wat zijn we trots.
We zijn begonnen met z`n zessen, toen kregen we een boost van veel vrijwilligers die ons wilden helpen, en nu zijn we weer met een klein en anders samengesteld hard werkend cluppie, maar wel een clubje dat hart heeft voor Kidz Active, en met voor ieder een vaste taak.
We werken zeer prettig samen en zijn allen vrijwilligers en werken in een gesupsidieerd kantoor. In Nederland maken wij niet veel kosten waardoor bijna alle inkomsten naar Ghana gaan.
Vandaar dubbele gevoel, we zouden feest moeten vieren, champagnekurken laten knallen, want het is niet niets wat we hebben neergezet, maar dat doen we niet, wij hebben vorige week namelijk onze 12 leraren moeten ontslaan, en dat is werkelijk ontzettend erg.
Deze mensen kunnen niet naar de bijstand, of een wwtje aanvragen of een subsidietje, nee hoor niets, bijna zeker dat deze mensen, die zo lang bij ons hebben gewerkt, volgende week dus honger hebben en met iedere leraar nog zo`n 35 mensen extra, want één leraar zorgt ook voor de andere mensen in zijn/haar compound, maar ook kunnen de kinderen van die compound niet meer naar school, ook daar is geen geld voor.
Wat heb ik en met mij alle medewerkers van Kidz Active slapeloze nachten gehad en wat een verdriet, en toch moesten we kiezen voor de school, waar 500 kinderen al naar school gaan, die een uniform krijgen en schoolboeken en iedere dag een warme maaltijd.
Iedere september komen er weer 45 kindjes bij, hoe mooi is dat, in een gebied waar nog echte honger is en geen educatie, en over anderhalf jaar hebben we de éérste echte afgestudeerde leerlingen, wauw, hoe goed voelt dat.
Vandaar dat het zo dubbel is, want ik ben ook zo enorm trots, op ons team maar ook op mezelf, dat het gewoon is gelukt, met  sommige van ons, waaronder ikzelf met al best krakkemikkige lijven.
Maar het blijft dubbel, we hebben best een mooie bibliotheek, en werken daar ook hard aan, er moet nog een nieuw dak komen maar toch, we krijgen nu nog iedere maand een donatie voor de vier werknemers, maar dat stopt per één november, tja wat moeten we dan.
We hebben 80 vrouwen met een micro-krediet lening, echt een super project onder leiding van Rianne, we vragen ook wel rente, maar we betalen ook een bonus bij goede betaling, dus we hebben hier altijd geld nodig voor nieuwe leningen maar ook voor de salarissen in Tamale.
En zo gaat t maar door, want wat hadden we graag, “onze eigen” leraren gehouden, waardoor je het gevoel hebt als je op school komt, ik kom op mijn,”onze”eigen school. Het heeft niet zo mogen zijn.
Aan de andere kant, probeer maar eens in Ghana je school te registreren bij de Ghanese Education Service in Accra en Tamale, en bij de METRO. Het is ons wel gelukt, en onze school is helemaal goed bevonden, waardoor we dus nu voor alle klassen leraren door de overheid betaald gaan krijgen, net als het schoolhoofd, dat is toch wel iets om trots op te zijn, en dat zijn we dan ook, en zo moeten we dan ook denken.
Kijk eens onder de knop, wat al gedaan en wat nog te doen, hier op de website, dan zie je wat we nog moeten doen, en wat we nog moeten betalen, maar ook wat we al gedaan en betaald hebben.

WE ZIJN HARTSTIKKE TROTS OP DE KIDZ ACTIVE FOUDATION, EN BEDANKEN ALLE SPONOSR HARTELIJK, MAAR WE HEBBEN ER OOK NOG HEEL VEEL NODIG.
DENK EENS AAN EEN SPONSORKINDJE, LAAT HAAR OF HEM NAAR SCHOOL GAAN, EN ZORG VOOR DE SCHOOLBOEKEN EN HET UNIFORM EN GEEF HEM OF HAAR DE DAGELIJKSE MAALTIJD.

Yvonne

Terug.......