Ghanese dag 9 oktober,

De Ghanese dag die Mary en ik hadden georganiseerd heeft veel werk gekost maar is dan ook wel de moeite waard geweest.
Zondag de 9 oktober zou alles in het Stadswiel in het teken staan van Ghana / Afrika en dat is goed gelukt.
Ver van te voren zijn Anneke en Angela van het Stadswiel en Mary en ik al aan het bedenken en regelen gegaan om van deze dag een leuke dag te maken.
Mary en ik zijn naar Merlijn van de C.O.S.z.h.z. geweest om daar alles weer door te nemen en hebben met Merlijn afgesproken wat we allemaal wilden en mochten gebruiken en dat was veel.
We mochten de Afrikaanse kist mee nemen , heel veel muziekinstrumenten, twee grote tassen vol met kleding en lappen stof en sieraden houtsnijwerk, geweldig.
Vrijdagochtend hebben Mary en ik alles opgehaald en naar het Stadswiel gebracht,
Van te voren hadden we al folders gemaakt , ook Angela en Anneke hadden leuke folders gemaakt zij hebben deze uitgedeeld in het Stadswiel en wij hebben de onze in brievenbussen in de stad gedaan. Vrijdagavond hebben we met z`n allen de zaal versierd wat erg leuk was geworden.
En zondagochtend waren we al vroeg met z`n allen aanwezig om de boekenstal, de beamer en de laatste hand aan alles te leggen.
Chantal en Rasit hebben samen van te voren alle boeken van Zwijndrecht naar het Stadswiel gebracht wat ook een hele klus is geweest. Onze dank is groot Ras.
We waren met een heel team, Danielle, Patricia, Chantal, Manon, Wendy, Sandra, nog een Danielle, Hotske, Cynthia, Mary en ik Yvonne.
Wat was het gezellig, het Stadswiel team had gezorgd voor een aangepaste lunch waaraan een ieder mocht deelnemen tegen de prijs van € 5,50.
Wij hebben een lekker bakkie soep genomen.
Ook onze trouwe donateurs waren op deze dag weer aanwezig, dat is wel heel erg leuk.
Anneke had een band geregeld met echt perfecte muziek.
DJEMBE DORDRECHT.
Het jammere was dat het ook deze dag niet echt druk was, waarop de band besloot om buiten te gaan zitten spelen om mensen te trekken.
De muziek was prachtig maar het bleef over het algemeen toch vrij rustig.
Het hoogtepunt van de dag was wel de modeshow van Afrikaanse kleding, onze meiden van het team Kidz Active hebben daarmee gelopen dat was echt toppie en ik heb het aan elkaar gepraat en uitleg over de kleding gegeven.
Wat ook erg leuk was dat toen we net alles klaar hadden s`morgens eropeens veel herrie klonk , iedereen opkeek en we een hele groep Afrikaanse vrouwen zagen prachtig aangekleed.
Dat bleken later gewoon Nederlandse meiden te zijn die in het Stadswiel werken , dat was echt geweldig leuk, meiden bedankt voor jullie spontane medewerking.
Ook onze placemats zijn deze dag leuk verkocht.
Mary en ik hebben heel hard gewerkt om placemats te maken met Ghanese foto`s die hebben we gebrand, opgeplakt en naar de drukker gebracht, die heeft ze weer voor ons gedrukt en Chantal heeft ze allemaal van een plastiek laagje voorzien ze zijn echt mooi geworden, we hebben er dan ook al veel verkocht.
De opbrengst van deze dag was ook leuk, wij hebben ook de fooienpot van de bar en de keuken gekregen,SUPER BEDANKT HIERVOOR. de opbrengst was € 215,27..
Wat zeker het vermelden waard is , is dat we voor het organiseren van deze dag voor de onkosten, van de Gemeente Dordrecht ,een subsidie mochten ontvangen van € 800,00 . DANK U.

Groetjes van Mary en Yvonne