ACTIES 2013


Een anonieme stichting uit Eindhoven schonk spontaan € 250,-


Kijk hier voor de nieuwsbrief van december 2013.


Omdat Mirte Klingeler in juni 2014 weer naar Ghana gaat om op de Kidz Active school te werken, heeft zij samen met oud vrijwilligster Daisy Straathof op zaterdag 30 November de hele dag bij de “Action” gestaan om schoolspullen in te zamelen voor de K.A.school. 
Hier wat cijfers:   - 150 pakjes met 12 kleurpotloden
- 1000 schriften    - 420 ijzeren puntenslijpers
- 500 gummetjes    - 2000 grijze potloden
- 75 etui's             - 11 blauwe en 11 oranje sportshirts 
Daarnaast nog heel veel scharen, notitieblokken, pakken vol pennen, kleurboeken, spelletjes, linialen / geodriehoeken en nog veeeeel meer spullen.
Daarnaast hebben ze ook nog € 100,- opgehaald, dit wordt besteed aan een deel van de verzendkosten.
Een deel van de spullen (zie foto) staat nu op Mirte haar kamer, de rest is nabesteld bij de Action omdat binnen een uur de voorraad van de winkel al op was en bij Mirte en Daisy in de dozen stond.
Dus zij hebben de hele dag alles weer in de winkel terug gelegd en de stand bij gehouden.


Een gulle geefster die beslist niet genoemd wil worden, doneerde spontaan € 2.000,-


Fleur van Rijn gaat van 13 januari tot 4 maart 2014 werken op de Kidz Active school. Kijk hier voor haar acties.


Tijdens een ledenbijeenkomst van Rotary Zwijndrecht Waal en Devel heeft de voorzitter van Kidz Active, Yvonne van Aalten op donderdag 21 november 2013 een check van € 21.500,- mogen ontvangen uit handen van de voorzitter van de rotary, Liesbeth vd Woude.
Dit geld is o.a. met de Verkerkloop, de Rotary Rally en diverse interne projecten bijeengebrachtis en is bestemd voor het grotendeels voltooien van het scholencomplex van Kidz Active in Malshegu Ghana. Tijdens de bijeenkomst werd er door John en Yvonne een presentatie gegeven over Kidz Active en de stand van zaken betreffende de bouw van o.a twee klaslokalen. Lees hier verder...


Zoals op de meeste maandagen was het vaste kantoorteam van Kidz active weer vollop in de weer om diverse acties etc. voor te bereiden. Van Links naar rechts: Michael, Yvonne, Lennie, Rianne, Mary, Gonneke en John.


         GENIE voor Ghana……GENIEaal!
Oud vrijwilligers Carina en Jan Slokkers hebben in samenwerking met turn- en dansvereniging GENIE  een mooie actie opgezet. Er werd een spelletjesmiddag gehouden in zorgcentrum ’t Ketrientje in Bergen op Zoom. Door het kopen van een strippenkaart kon aan diverse activiteiten worden deelgenomen: cake versieren, portemonneetjes en sieraden maken, schminken, grabbelen, oud Hollandse spelletjes, en nog veel meer. Ook werd er speelgoed verkocht. Bovendien werd geld ingezameld door een gedeelte van de entree van een uitvoering door GENIE te schenken. Bij deze uitvoering stond tevens een collectebus waarin geld gedoneerd kon worden. Van de geweldige opbrengst van € 1.590,95, uitgereikt tijdens de Sinterklaasviering van GENIE, zullen de nieuwe schoollokalen en de lerarenkamer  worden voorzien van elektriciteit.
Gonneke Heiligers en dochters Jasmijn en Lotte namen de cheque namens Kidz Active in ontvangst.
   


De Don Boscoschool Gerdingen (Bree, België) heeft samen met Margot Roosen, moeder van oud vrijwilligster Elke Sutens, een herfstmarkt georganiseerd. Er werden pompoenen, courgettes, noten, kruiden en nog veel meer verkocht. De mooie opbrengst van € 125,- zal worden besteed aan schoolspullen voor de Kidz Active School.  
Elke heeft van 1 juli tot 28 juli 2013 lesgegeven aan de kleintjes in de kleuterklas op de school in Malshegu.


Yvonne en John van Aalten zijn voor ruim 3 weken weer naar Ghana geweest. In de hoofdstad Accra is er met het hoofd van de Ghana Education service gesproken over het leveren en het betalen van gekwalificeerde leerkrachten voor de school. In Tamale is er met districts afdeling van de GES (Metro) gesproken over de uitvoering hiervan. Er is aan diverse aannemers gevraagd om offertes uit te brengen voor de uitbreiding van de school met 2 klaslokalen. Omstreeks eind januari 2014 zal met de bouw worden begonnen. Yvon en John hebben voorbereidend werk georganiseerd zoals het verplaatsen van de crèche speeltuin, het verplaatsen van de toegangspoort etc. Lees hier verder.


Eefje Stans heeft voor ruim € 1.200,- in Tamale de school gesponsord. Dit geld werd o.a besteed voor,
-Stoeltjes en matten voor de crèche.
-Ingrediënten voor de maaltijden.
-Schoolgeld voor 35 kinderen.
-Medicijnen


Lieve Van Nevel uit Tielt (B) is via Vrijwillig Wereldwijd 3 weken werkzaam geweest op de Kidz Active School. Voor haar vertrek naar Tamale heeft zij een Nutella- actie gedaan. Met de opbrengst  kocht zij o.a. wereldkaarten, rekenmachines, bordwissers, pennen en potloden, gummen en schriften, meetlatten  en voetballen voor de school. Zij besteedde hieraan het mooie bedrag van € 200,-


Hilde Wijnans heeft voor de kinderen op de foto achterstallig schoolgeld betaald.
Op die manier doneerde zij € 150,- aan de Kidz Active school.


Jochem Odijk en Tom Dokter organiseerden
een voetbaltoernooi tussen 4 scholen.
De leerlingen van onze school eindigden op de vierde plaats.

 


Esmé van Amsterdam stuurde Kidz Active GHC 97,50. Zij had deze cedis overgehouden na haar vrijwilligerswerk in Tamale.


Een goede vriendin van Hadewich en Ab, Ann Mouton heeft Kidz Active € 900,- nagelaten.

 


Wij bedanken de 3 deelnemers die in juli een rondtour door Ghana via Ghana Active hebben gemaakt, voor hun donatie van € 150,- In Tamale schonk Tineke Kleene een djembee aan de school en na terugkomst uit Ghana doneerde Tineke spontaan € 500,- extra voor de school.


De Sinte Maria basisschool te Bonheide (België) heeft via Paul Roggemans, vader van oud vrijwilligster Gitte Roggemans een bedrag van € 1.059,25 gedoneerd. Alle leerlingen en docenten hebben meegewerkt om dit geweldige bedrag bij elkaar te brengen.


De KPN personeelsvereniging kpn van oud vrijwilliger Ad v/d Knijff heeft € 500,- geschonken. Dit bedrag is, op advies van Ad, te gebruiken om de computerruimte van de Kidz Active school stofvrij te maken. Dit voor het behoud van de computers, keyboards etc.


Na het korte maar succesvolle sportieve bezoek van topvoetballer Ruud Boijmans (AZ,NEC,WillemII) en zijn zus Michelle aan de Kidz Active school in Tamale heeft hij het resultaat van zijn acties aan Kidz Active overgemaakt.
Door de verkoop van gesigneerde voetbalshirts en nog veel meer acties is het respectabele bedrag van
€ 4.205,- op de rekening bijgeschreven.
Het door broer en zus geïnitieerde voetbaltoernooi in Tamale met deelneming van de Kidz Active school en omliggende scholen was een groot succes. Ruud en Michelle zijn via Vrijwillig Wereldwijd in Juni voor vrijwilligerswerk naar Ghana geweest.


en hebben op 4 april een symposium georganiseerd dat in het teken stond van beleving. Beleving is een onderwerp dat niet alleen van belang is voor onze Westerse samenleving, maar even zo goed waar het gaat om landen in ontwikkeling. Want om van een beleving ook een echte beleving te maken is het voorzien in de basisbehoeften een belangrijk uitgangspunt voor de toekomst. Kinderen hebben daarin een hele belangrijke bijdrage. Het leek  Meet4research en Mobiel Centre daarom een prima idee om een deel van de opbrengst ,€ 3.000,-,  beschikbaar te stellen aan een kleinschalig initiatief gericht op kinderen. Zij vonden  dat Kidz Active hier op een spontane en pure manier een prima invulling aan weet te geven.  Kinderen zijn de toekomst!


hghHoera !!!! de Rotary Zwijndrecht Waal en Devel heeft een donatie van ruim € 21.350,- toegezegd om de laatste 2 klaslokalen te bouwen. John en Yvonne is het gelukt om de rotary te overtuigen dat bovengenoemde bedrag nodig was om de Kidz Active school voor 100% op de rit te krijgen. Wij bedanken speciaal Hans Kooijmans van de Rotary.
Kijk hier voor de details.


Mevrouw DMC Berkheij heeft € 310,- gedoneerd voor betaling van schoolgelden en maaltijden voor leerlingen van de school.


Katrien Parijs had voordat ze vrijwilligerswerk in Ghana ging doen, geld opgehaald om projecten in Tamale te ondersteunnen.

Bij terugkomst in België bleek er nog een bedrag over. Ze heeft € 350,- op de rekening van Kidz Active overgemaakt.


Restaurant Charelli uit Breda heeft € 50,- gedoneerd, speciaal te gebruiken voor de maaltijden van de Kidz op de Kidz Active school.


René Kruis heeft 2 jaar geleden als vrijwilliger de hele Kidz Active school in Tamale opnieuw geschilderd. Over zijn ervaringen heeft René een kostelijk boek geschreven. De inhoud is voor eenieder die in Ghana is geweest zeer herkenbaar zoals de typische Ghanese cultuur, de gastvrijheid en vooral het lachen met de mensen. René heeft 80 boeken gedoneerd voor de verkoop.
Een boek kost € 10,- en is te bestellen door een mailtje te sturen naar info@kidzactive.nl
De opbrengst van de verkoop komt geheel ten goede aan de Kidz Active school. Verzendkosten binnen Nederland zijn € 3,-.


Ruud Boymans, op dit moment spits van eredivisieclub NEC gaat samen met zijn zus via Vrijwillig Wereldwijd naar Ghana en doet daar een sportproject op de Kidz Active school. Ruud heeft tijdens twee veilingen bij Nec en AZ, spelersshirts uit de ere-divisie bij opbod verkocht. De teller hiervoor staat reeds op circa € 4.500,- .
U kunt ook per opbod gesigneerde spelershirts kopen. De biedingen lopen tot en met 5 juni 2013.
Klik en kijk hier en doe via info@kidzactive.nl een bod op een van deze shirts.


Zes studenten, Renato Costa Durand, Kris Devéria, Lotte Heiligers (Regional Development and Innovation), Lea Ilgeroth, Yerlan Kalizharov, Kauri Kloet (Fair Trade Management) van de hogeschool Van Hall Larenstein uit Wageningen hebben met een schoolproject geld ingezameld voor de Kidz Active School. Tijdens dit project was het te bedoeling om te begrijpen wat er komt kijken bij het groeien en verkopen van planten. Ze hebben 75 petunia’s en 75 aardbeienplanten verkocht. De winst hiervan kwam uit op € 145,- . Dit bedrag willen ze graag doneren voor schoolboeken en schoolmaterialen.

 


Jan Slokkers en Carina zijn in november 2012 naar Ghana geweest waarbij Jan op de K.A. school en in de bibliotheek heeft gewerkt. Zij betalen elke maand  € 65,- voor het salaris van twee werkneemsters van de bibliotheek. Kijk hieronder naar het afscheidsconcert dat Jan op de Kidz Active school gaf.


Rogier Roding onderzoeksspecialist en vervoerkundige bij ovbuRo heeft € 100,- geschonken.


Na hun terugkomst uit Ghana zijn oud vrijwilligers Jasmijn en Gonneke Heiligers het Kidz Active team komen versterken. Gonneke gaat zich o.a. bezighouden met het beantwoorden van de vele e-mails die Kidz Active dagelijks krijgt.
Jasmijn is inzetbaar waar nodig.
Door het enthausiast vertellen over haar verblijf als vrijwilligster in Ghana, wist Jasmijn reeds een donatie van € 500,- te bemachtigen.


Stichting Graag Gedaan heeft na vele jaren gehuurd te hebben bij Kidz active, de huur opgezegd om naar een voor hen betere locatie in Zwijndrecht te verhuizen. Kidz Active wenst hen veel sucses.
Met blijdschap geven wij kennis dat wij in Rosa Actum weer nieuwe huurders hebben gevonden. Waardoor de de onkosten voor Kidz Active laag blijven.


Naast medicijnen voor de schoolkinderen en een TV met DVD speler voor de crèche heeft Mirte Klingeler extra schoolbanken laten maken. Ook heeft zij 1700 cedis mee betaald voor een kopieerapparaat (2400 cedis) voor de school. Het resterende bedrag van 700 cedis is betaald door Gitte Roggemans.


Sinds 2 februari 2013 werkt Gitte Roggemans op de Kidz Active school.
In Bonheiden(België) de woonplaats van Gitte, heeft de parochie St. Ludwina ter gelegenheid van de vastenperiode op zondag 18 maart 2013 een solidariteitsmaaltijd georganiseerd.
Een deel van de opbrengst € 3.250,- is geschonken aan Kidz Active.
Het geld is gebruikt voor één maand salarissen voor de leerkrachten en personeel van de school. Er is één maand maaltijden (8000) voor de leerlingen mee betaald en 700 cedis is bijgelegd voor de betaling van het copieerapparaat. Gitte (rechts op de foto) loopt samen met Aïsha en Katrien gedurende 17 weken stage op de Kidz Active school.
Zij zijn uitgezonden via Vrijwillig Wereldwijd.


Hadewijch (Vaccinatiecentrum Den Bosch) is 50 jaar geworden.
Als kadotip heeft Hadewijch aangegeven om geld te doneren voor de bouw van een klaslokaal voor de Kidz Active school in Ghana Tamale.
Het totaal bedrag is € 2.000,- geworden.


Het is ons gelukt om een 10e lokaal te laten bouwen.
Met geleend geld ( € 8.500,-)is een lokaal tegen de chrèche gebouwd en is bijna klaar om in september in gebruik te kunnen nemen.
Een gedeelte van de kosten is reeds door sponsers betaald.

Koos Knook  €          250,00
New Nexus BV  €        1.250,00
Four Soft Netherlands  €          390,00
J. van Heijst  €            50,00
Meet 4 Research  €          500,00
Dufec BV  €          250,00
E. van Roekel-Petersen  €           100,00
Siefers Maastricht  €           150,00
Stichting Carmel College  €        1.285,00
Huisarts A. Musschaert  €           100,00
Hadewijch 50 jaar  €       2.000,00
A.V.Kuit  €          500,00
TOTAAL:  €       6.825,00

Rotary Zwijndrecht Waal en Develheeft de beloofde € 7.500,- op de rekening van K.A. laten bijschrijven. Inmiddels zijn voor het bovengenoemde bedrag al diverse zaken gekocht zoals schoolbanken, stoelen, tafels, kasten, computers etc.
De Rotary had aangegeven dat er misschien nog zo'n bedrag in het potje zat. Hiervoor zouden Lenie en Yvonne op 28 maart bij de Rotary in Zwijndrecht Kidz Active promoten maar konden door ziekte niet aanwezig zijn. Daarom hebben Hotske en Michael hun plaats ingenomen. Er werd een Power-Point presentatie getoond en werden vele vragen beantwoord die door de Rotary-leden werden gesteld. Wij weten inmiddels dat het 2e potje naar een andere stichting is gegaan.


Health + betaalde ook in de maand februari weer € 100,-


Dufec BV heeft € 250,- gedoneerd


Hotske van Roekel heeft €500,- geschonken om weer een groot gedeelte van de salarissen van de school te kunnen betalen. Hotske is een vrijwilligster die al in 2005 via Vrijwillig Wereldwijd naar Tamale ging . Hotske is nog steeds actief bij de stichting Kidz Active. Hiervoor onze gemeende dank.


Zoals altijd doneerden weer enkele vrijwilligers die via Vrijwillig Wereldwijd naar Tamale zijn afgereisd de volgende spullen:

Freek Verrecas: Voor €350,- aan onderdelen voor onderhoud van de school.
Jasmijn en Gonneke Heiligers: Rijst voor de school en spulletjes voor de keuken van de K.A. Lodge.
Mariette Stoffels: Schoolboeken voor de meeste klassen waar nog boeken voor nodig waren.


John en Yvonne zijn sinds 30 januari weer in Ghana. Lees hier hun verhaal.


Stephan van Dorp doneerde rijst, olie, vis en maggie voor de keuken van de school ter waarde van
 300 cedis.


New Nexus doneerde weer een groot bedrag namelijk € 1.250,-

Four Soft doneerde weer een bedrag van € 390,-    

Chris, Celeste en Anneloes hebben geklust op de school en veel gekocht zoals, 290 schoolboeken, een whiteboard, 4 zakken rijst, 2 zakken bonen, verf, klusmateriaal, zand en cement(voor de vloer).
Verder hebben zij 1500 cedis overgemaakt om de lerarensalarissen aan te vullen en achterstallig schoolgeld van kinderen te betalen.  Een totaal van 5.000 cedis. ruim € 2.000,-

Lisenka Hubers-Rutten heeft de afgelopen maand de micro kredieten begeleidt.
Zij heeft een geldbedrag van 2.900 cedis op de rekening gestort waardoor er weer meer vrouwen een microlening kunnen krijgen.

Lees hier het Ghana Active rondreisverslag van Gonneke Heiligers.
Aan het einde van de  reis heeft Gonneke vrijwilligerswerk gedaan op de Kidz Active school waar haar dochter Jasmijn ook al werkzaam was.
Bij terugkomst in Nederland heeft Gonneke spullen verzameld die Yvonne en John meenemen naar Ghana.
Het betreft allerlei noodzakelijke spullen voor de school en voor de Kidz Active lodge.

                                  Van de voorzitter Yvonne,
Graag wil ik alle vrijwilligers van Kidz Active bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. In het bijzonder het kantoorteam in Zwijndrecht.
Daarnaast ook alle 55 vrijwilligers (klik hier voor de lijst), die het afgelopen jaar 2012, via VRIJWILLIG WERELDWIJD voor Kidz Active in Ghana, Tamale, of Malshegu vrijwilligerswerk hebben gedaan, super bedankt voor jullie tijd en inzet.

Hierdoor is de hele school, maar ook  de schoolbankjes, geschilderd, is de crèche al in een vergevorderd stadium, gaat het onderhoud van de school echt super, zijn er computerlessen gegeven, is er handarbeid gedaan, en allerhande lessen leerkrachten ondersteund en bijlessen gegeven. De microkredieten lopen als een trein, en zijn de groepen vrouwen met een lichamelijke beperking blij met ons, maar ook de kids van het weeshuis NYOHINI. De bibliotheek in KPALSI is weer opnieuw opgezet en zoveel meer, teveel om op te noemen.
Voor ieder die zich voor onze projecten heeft ingezet heel hartelijk bedankt. Ook sponsors en donateurs heel hartelijk bedankt.
                                               Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2013

 Hella Fries, de moeder van vrijwilligster Esther van Kamp heeft met de brugklassen van haar school het Titus Brandsmalyceum van Het Hooghuis in Oss diverse acties, waaronder een kertstmarkt, op touw gezet om geld bij elkaar te krijgen voor Kidz Active .
De brugklassers hebben  een fantastische kerstmarkt gehouden en hebben met het verkopen van zelfgemaakte cupcakes en andere etenswaren, het verzorgen van allerlei kleine activiteiten die je tegen betaling kon uitvoeren (je nagels laten lakken, blikken gooien, foto’s van docenten jong en oud koppelen etc) een fantastisch bedrag opgehaald.
Het bedrag was ongeveer 2500 euro, de helft hiervan is voor de kidz active school.
Het laken wat Esther met de leerkrachten en de kinderen van de Kidz Active school in Tamale had gemaakt, kwam precies op tijd binnen en een flink aantal mensen hebben het bewondert, het hangt op dit moment in de personeelskamer van de  school.
Inmiddels is het totaalbedrag uitgekomen op € 1.282,45


Yvonne en John gaan in de maand februari weer naar Ghana om diverse zaken te regelen zoals de verhuizing van de crèche naar het voormalige eetpaviljoen, de verdere gesprekken met de Ghanian Education Service en het onderzoeken van de mogelijkheden om een of twee klaslokalen vòòr september te realiseren. De vliegtickets worden deze maal betaald door Vrijwillig Wereldwijd.

Rotary Zwijndrecht Waal en Devel heeft als doel gesteld om Kidz Active een donatie te geven van 7.500,- Na vele contacten tussen Yvonne en voorzitter International Service Hans Kooijman en Wim Los werd overeengekomen dit bedrag te gebruiken voor de inrichting en aankleding van de nieuw te bouwen schoollokalen van de Kidz Active school in Tamale. Deze rotary club draagt het motto "Service above self" hoog in het vaandel en overweegt dan ook deze eenmalige donatie voor bepaalde tijd structueel te maken.
Kidz Active heeft aan 19 mensen inKidz Active heeft aan 19 mensen in Tamale die werken op Kidz Active projecten boven op het salaris, een kerstgratificatie van 50 cedis gegeven. 10 leerkrachten , 3 koks, 4 schoolmedewerkers en 2 microkrediet medewerkers. Vorige jaren gaven we altijd rijst en olie.

Gonneke Heiligers maakte in november 2012 door Ghana een rondreis via Ghana Active met de achterliggende gedachte om haar dochter Jasmijn in Tamale te bezoeken. Door het werk als vrijwilligster raakte zij enthousiast over Kidz Active.
Terug in Nederland doneerde het bedrijf van haar man Mel (Meet4research) het mooie bedrag van €500,- en enthousiasmeerde Gonneke anderen om ook te doneren waaronder  uit Maastricht die spontaan € 150,- op onze rekening overmaakte. 
Het totaalbedrag dat Gonneke reeds voor Kiz Active binnenhaalde is al € 1.250,-

Op 27 oktober en 29 december 2012 waren er weer infodagen op het kantoor in Zwijndrecht voor vrijwilligers die op een project van Kidz Active gaan werken. 
Zoals gewoonlijk was Kidz Active ook Zoals gewoonlijk was Kidz Active ook aanwezig op de deelnemersdagen in Dordrecht voor vrijwilligers die via Vrijwillig Wereldwijd naar Ghana gaan.
Kijk hier voor de lijst met vrijwilligers voor een Kidz Active project die naar Tamale gaan, er nu zijn of er zijn geweest 

 
                  Nieuw project Kidz Active
 Twee vrijwilligers van Vrijwillig Wereldwijd, Joop en Marjo van Egmond hebben gedurende hun verblijf in Tamale de bibliotheek in Kpalsi weer nieuw leven ingeblazen. Zij hebben ter plaatse veel werk verzet en via donaties  van famlilie en vrienden een bedrag van
  € 1.670,- bijeen gekregen om de nodige investeringen  in de Bieb  te doen.

Lees hier verder.