Acties 2012


Patricia van Aalten, één van de oprichtsters van Kidz Active en Daan Ragbourn hebben op 8 november 2012 het leven geschonken aan een prachtige dochter genaamd:    
             JAZZ EVY RAGBOURN.

Het Kidz Active team wenst deze nieuwe wereldburger een gezonde en gelukkige toekomst.


Op 1 november heeft drs. Robert Jan Lamers, als directeur afscheid genomen van het Transfer Technology Office van de Universiteit van Amsterdam UvA AMC.
Als cadeautip bij zijn afscheid stelde Robert Jan het zeer op prijs geld te doneren op onze rekening met als doel het geld te gebruiken voor de microkredieten in Tamale.
Door gulle gevers is een totaal bedrag geschonken van € 1250,-

Bij het afscheid verzamelde Robert Jan ter plaatse nog eens € 160,-.  
De teller staat inmiddels dus op € 1.410,-    

Lees hier verder.

Op 20 oktober zijn 6 reizigers via Ghana Active begonnen aan een rondtour door Ghana.
Na aankomst in Tamale op 29 oktober zullen zij vrijwilligerswerk gaan doen op projecten van Kidz Active. Joop, Marjo, Lotte, Willemien, Marijke en Gonneke hebben aan Kidz Active een bijdrage gedoneerd van totaal €300,-.      Bedankt.

 


Elleke Nagel, de moeder van Roosmarijn Nagel, een vrijwilligster die via Vrijwillig Wereldwijd op de kidz Active school computerles geeft, heeft ervoor gezorgd dat "Allerzorg PTZ Haaglanden" 800 cedis (ca € 350,-) heeft gedoneerd. Hiervoor heeft Roosmarijn 3 computers en een scherm in Tamale gekocht. Op dit moment zijn 7 computers en 3 laptops op de school in gebruik om computerles te geven aan de hoogste klassen.Vóór het vertrek van John en Yvonne naar Ghana doneerden 2 anonieme donateurs het geweldige totaalbedrag van € 2.200,-, Dit bedrag is in Ghana gebruikt om nieuwe schoolbanken te maken voor schoolklassen P5 en P6.

Yvonne en John zijn van 5 sept. tot 15 okt. 2012 weer voor diverse werkzaamheden in Ghana.
Kijk hier voor het verslag.


Op zaterdag 1 september heeft Mary samen met haar kleizoon Damian voor Kidz Active op de Pijnenburg-braderie in de wijk Sterrenburg in Dordrecht gestaan. Hierdoor zullen meer bewoners van de wijk, Jumbo kassabonnen aan Mary geven waardoor deze grootgrutter meer aan Kidz Active zal gaan doneren.
Op maandag 06 augustus 2012, is het Team van Kidz Active weer actief geweest op het Kidz Active kantoor. Mary, Michael, Sylvester, Jitske en Yvonne, hebben de vrijwilligers van Vrijwillig Wereldwijd, die vrijwilligerswerk gaan doen op de Kidz Active school weer ingewerkt.

Op maandag 27 augustus 2012,hebben Rianne en Yvonne,  de vrijwilliger die voor Kidz Active de micro-kredieten in Ghana gaat doen,  weer ingewerkt ,ook de "oud"vrijwilligster , Conny Kelly was aanwezig, zij heeft het stokje overgedragen, onze dank is groot aan Conny, die de micro- kredieten  super heeft aangepakt in Tamale. .
Ook Lenie en Michael waren erbij aanwezig


Op zondag 29 juli 2012 en op zondag 10 juni 2012 was er een deelnemersdag van Vrijwillig Wereldwijd voor vrijwilligers die in dezelfde periode naar Ghana gaan. Michael en Yvonne hebben een precentatie gegeven voor Kidz Active.
           

Van het team van Kidz Active waren naast Yvonne en Michael ook Sylvester, Mary, Manon, Jitske, John en Daniëlle aanwezig voor de nodige assstentie.


Het bezoek van Sylvester in Nederland

Sylvester is naast onze vriend ook administratief en technisch medewerker van onze school in Tamale. Hij is op uitnodiging van Kidz Active, 3 weken in Nederland en België geweest om ervaring op te doen met de westerse cultuur zodat de goede kanten hiervan ook in Ghana toegepast kunnen worden.
Hij heeft een geweldige tijd gehad met Jitske, Michael, Patricia, Daan Liam, Louis, Rianne, Sanne, Mary, Rene, Petra, Sandra, Nina, Pascalle, Jorick, Hof de Vriendschap, Ginger, Lotte, Chris, Daniëlle, Poezie, Martijn, Simone, David, John, Yvonne en Lotje. Ook dank aan alle vrienden, ouders en familie die mee hebben geholpen om Sylvester een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Kijk hier voor de foto's genomen in Dordrecht, Rotterdam, Amsterdam, Willemstad, Almere, Scheveningen, Utrecht, Alkmaar, Oudenbos, Ruckpen, Breda, Zevenbergen, Zwijndrecht, Klaaswaal, Oostende, Brugge etc.


Louis en Rianne hebben een feestje gegeven. Zij wilden geen cadeautjes maar hebben de gasten gevraagd een donatie aan Kidz Active te schenken.
Het totaal SUPER bedrag is € 2.395,- geworden.

Eén van de gasten heeft een donatie gedaan van € 1.000,- om te gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe watertank voor de keuken van de Kidz Active school.


Hotske van het team van Kidz Active heeft als verjaardagscadeautje voor haar eigen verjaardag geld gevraagt voor Kidz Active. Het bedrag is inmiddels opgelopen tot € 210,-

De nieuwe sponsormuur op het terrein van de Kidz Active school, ontworpen en geschilderd door Michael Wijnen, Jitske v.d.Kamp en Jorinde van Ieperen.


Uitbreiding school..........Het is ons niet gelukt om voldoende geld bij elkaar te brengen om
de school met de benodigde klaslokalen uit te breiden
    
                     
Omdat de tijd dringt (nieuwe leerlingen komen in september) hebben we besloten om het eetpaviljoen op te offeren en de bestaande fundatie te gebruiken om een noodlokaal te bouwen.
Sylvester heeft samen met zijn broer zand en cement laten komen en na het maken van de stenen zijn ze aan het metselen geslagen. De muren staan al. Nu nog een nieuw dak, afwerken, schoolbanken, boeken, uniformen, schoolbord, elektra, een leraar etc. Het gedoneerde geld dat gastouderbureau ZIEZO beschikbaar heeft gesteld om de school uit te breiden met 3 klaslokalen, gebruiken we nu ( met hun toestemming ) om alvast een groot gedeelte van dit verbouwproject te verwezenlijken. Ook heeft oud- vrijwilligster Heleen Oosterbroek toestemming gegeven om de door haar gedoneerde € 2.500,- (was bestemd voor een schoolbus) te gebruiken voor de verbouwing van het paviljoen etc.

Kidz Active wil Jade den Hartog hartelijk danken voor haar inzet van de afgelopen tijd voor de verkoop via marktplaats van kantoormaterialen, verkregen door de verhuizing van "Four Soft Netherlands B.V.". Het bedrag is al opgelopen tot € 210,-.


Jennifer en Esther werken in de Kidz Active School. 
Ze hadden het idee om één keer in de week rond een bepaald thema in een klas te werken .
In het totaal zouden ze vijf themadagen voorbereiden, één voor elke klas in de lagere school.
Door rond een thema te werken willen ze zichzelf een leidraad geven binnen de verschillende activiteiten en het geheel boeiender maken voor de kinderen. Deze thema’s zorgen ook voor afwisseling in het lessenrooster voor de kinderen.
Jennifer en Esther tussen de leerkrachten.  Kijk hier verder..... 
Willem van Uijen en Rani Damsteegt hebben via Ghana Active € 50,- gedoneerd.

Jorick Broeke, vrijwilliger van Vrijwillig Wereldwijd is inTamale.
Jorick is een actie begonnen om de kinderen van de Kidz Active school aan het sporten te krijgen. Hij heeft de volgende spullen naar Ghana gezonden.         
- 10 voetballen                                                                                                        Jorick en zijn elftal (14)
- 2 ballennetten( voor 6 ballen in te doen per net)
- 3 volleyballen
- 1 basketring met net en schroeven om op te hangen
- 3 basketballen
- 4 skippyballen
- 10 badmintonrackets
- 46 shuttles
- 2 scheidsrechterfluitjes
- 12 traningshesjes / 6 felgeel / 6 felgroen
-Hockeysticks en ballen
En 42 paar voetbalschoenen.
VVO(Vrienden Voor Ontwikkeling) hebben € 250,- overgemaakt.
Mede dankzij giften van "De Jonge advocaten" uit Kralingen, fam. Velthuizen, Hoogland, van der Kolk en de Kam
staat de teller van de actie van Jorick op: 


Gerrit Lindeboom en Jenny Ruitenberg die via Ghana Active een rondreis door Ghana hebben gemaakt, doneerden hun overgebleven 259,- Ghana Cedis (€ 110,-) om voor de Kidz Active school schoolbankjes te kopen.


Katinka en Roswietha, twee vrijwilligers die via Vrijwillig Wereldwijd in Tamale werken hebben € 205,- gedoneerd voor het maken van grote schoolbanken voor de kinderen in de hoogste klassen van de Kidz Active school. Dit geld was ingezameld onder familieleden en vrienden.Reizigers die via Ghana Active (voorheen Vrijwillig Wereldwijd Reizen) een rondtour door Ghana hebben gemaakt hebben in totaal al € 500,- gedoneerd. Ook zijn zij gast te geweest in de Kidz Active Lodge waardoor er extra geld is binnengekomen om o.a. de salarissen van de leraren op de Kidz Active school aan te vullen.

Gedurende de eerste maanden van 2012 zijn vrijwilligers en mensen die Kidz Active een warm hart toedragen, weer met diverse acties in de weer. Lees hieronder.

Talitha Valk gaat als vrijwilligster in het Nyohini weeshuis in Tamale werken.
Talitha is een actie begonnen om geld en spulletjes op te halen voor het weeshuis. 
                                        

Via een website vraagt ze om geld te doneren zodat ze in Tamale poedermelk, zuigflessen en knuffels kan kopen. Talitha promoot haar werk voor Kidz Active op de facebookpagina van "Ouders van nu"  Klik hier voor die pagina.
                                      De teller voor haar actie staat op dit moment op:

Conny Kelly, een vrijwilligster die via Vrijwillig Wereldwijd naar Ghana is gegaan, zet zich in Tamale in voor de micro-kredieten van Kidz Active. Maar eerst heeft Conny nog een actie opgezet om te proberen geld op te halen om meer micro-kredieten te kunnen uitzetten.
Rianne heeft in Amsterdam in het AMC een presentatie gegeven over Kidz Active. Mary heeft haar vergezeld. 
Ter plaatse werd € 355,- gedoneerd.
Tezamen met de giften die op de rekening van Kidz Active zijn gedoneerd staat de teller nu op    

       Klik hier voor de actie en het persoonlijk verslag over de microkredieten.


Jitske en Michael zijn net als vorig jaar weer druk bezig geweest om geld in te zamelen tijdens  de vastenactie van de Sint Jozef parochie te Rozenburg. 
De opbrengst ( € 1.664,27) is ook dit jaar weer voor Kidz Active en is op zaterdag 14 april overhandigd aan vrijwilligster Daniëlle van Aalten in het bijzijn van de ouders van Michael. Het geld zal besteedt worden voor de bouw van 3 klaslokalen voor de school.
Wij danken Michael, Jitske en de parochie weer voor hun inzet.Jitske en Michael zijn intussen weer vertrokken naar Ghana en konden daardoor zelf het geld in Rozenburg niet in ontvangst nemen. 
Michael gaat computerles geven op de Kidz Active school en Jitske gaat werken op het straatkinderen project. Tevens gaan beiden nog diverse taken in Tamale vervullen voor de Kidz Active organisatie in Nederland.   
Volg Jitske en Michael op www.michaelenjitske.waarbenjij.nu
    
 Yvonne heeft ook de afgelopen maanden weer regelmatig Kidz Active in de schijnwerpers gezet tijdens de "Ghana open inloopdagen dagen" en de "Ghana deelnamedagen" bij Vrijwillig Wereldwijd. Ook heeft zij intervieuws gegeven voor o.a. een hoge school en een studieproject voor een universiteit.
Annemarie van de Kamp-Post is inTamale om op de Kidz Active school les te gaan geven.Zij heeft mini-loco gemaakt om er op school educatief onderwijs mee te geven.

Daarnaast heeft Annemarie een actie opgezet en bedrijven aangeschreven om zoveel mogelijk mini-loco`s mee te kunnen nemen. 
Annemarie heeft ook een bedrag van 660 cedis (€ 300,-) gedoneerd voor de microkredieten.

.

   


Marianne Barkhuis heeft op de Kidz Active school gewerkt. Haar jarenlange ervaring als onderwijzeres heeft de school veel gebracht. Onze dank voor het white board.

Marianne hier aan het werk in het eetpaviljoen met het white board.


 

Lotte Dijkstra die 4 maanden op de Kidz Active school heeft gewerkt.

Zij werkte op de school van 17 oktober 2011 tot 27 februari 2012

                                    -Klik hier voor haar verslag-  

Kidz Active verhuurt het gasthuis in Tamale om de salarissen van de leraren te kunnen aanvullen.


Klik hier voor informatie over het gasthuis van Kidz Active in Tamale, de "Kidz Active Lodge"


Pascalle Wijtzes heeft een bedrag van 700 cedis 
( € 350,- ) gedoneerd om schoolboeken voor de kinderen van de Kidz Active school te kopen. Namens de kidz van Malshegu, dank je wel.